Ankara'da farklı ülkelerden şeflerin katılımıyla "Gastronomide Kadın" etkinliği düzenlendi

TAKİP ET

Ankara'da Başkent Üniversitesinin ev sahipliğinde farklı ülkelerden şeflerin katılımıyla "Gastronomide Kadın"...

Ankara'da Başkent Üniversitesinin ev sahipliğinde farklı ülkelerden şeflerin katılımıyla "Gastronomide Kadın" etkinliği yapıldı.

İspanya ve Slovenya'nın Ankara Büyükelçilikleri, Cervantes Enstitüsü ve Başkent Üniversitesinin işbirliğinde düzenlenen ve 2 gün süren etkinlik, Başkent Ünivesitesi'nde gerçekleştirildi.

Etkinlik, İspanyol şef Maria Jose San Roman'ın "Sol Sostenible" (Sürdürülebilir Ben) adlı belgeselinin gösterimiyle başladı. Belgeselde Roman'ın 3 çocuğu olmasının ardından aşçılık alanında nasıl profesyonel hale geldiği gösterildi.

"Gastronomide Kadın"ın da kurucusu Roman, gastronomide yeteneğin cinsiyetle ilgisi olmadığını vurgulayarak, milli mutfakların ve ürünlerin "imza yemekleri" oluşturmak için geliştirilmesinin önemine dikkati çekti.

Roman, gastronomi ve aşçılık sanatı öğrencilerine bol bol okuyup araştırma yapmalarını ve farklı lezzetleri tatmaları için seyahat etmelerini tavsiye etti.

Belgeselin ardından Roman, iki İspanyol şef Maria del Dulce Jimenez ve Mimunt Hamido ve Türk şef Aylin Yazıcıoğlu, öğrencilerle üç farklı mutfakta atölye çalışması yaptı.

Atölye çalışması sırasında yapılan yiyecekler, elçilik ve fakülte yetkilileriyle diğer konuklara ikram edildi.

İspanya'nın Ankara Büyükelçiliği mensubu Hector Castaneda, Başkent Üniversitesine, organizasyon için teşekkür ederek bu alanda uzun ve verimli bir işbirliği olmasını umduğunu dile getirdi.

Castaneda, bu etkinliği Türk ile İspanyol kültürü arasında bir köprü olarak gördüğünü ve insanların birbirleriyle ilişki kurmasına yardımcı olduğunu söyledi.

gastronomi Gastronomide Kadın ispanya Slovenya