Ankara'da iki kişiyi öldüren sanık 2 kez müebbet hapse çarptırıldı

TAKİP ET

1 kişiyi yaraladığı için de 12 yıl hapse çarptırılan sanığın cezasında takdiri indirim uygulanmadı

Ankara'da kendisini dolandırdığı iddiasıyla eski ortağı ile alacaklısını öldüren, bir kişiyi de yaralayan 70 yaşındaki Sinan Bayat'a, iki kez müebbet ve 12 yıl hapis verildi.

Ankara 11. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki karar duruşmasına, Hicabi Çınar ve Mürsel Acar'ı öldürdüğü, Erdoğan Çakmak'ı ise yaraladığı iddia edilen tutuklu sanık Sinan Bayat ile taraf avukatları katıldı.

Mahkeme heyeti başkanı, önceki celse dosyaya sunulan esas hakkındaki mütalaaya karşı savunma yapması için sanık Bayat'a söz verdi.

Maktul Hicabi Çınar ile bir dönem emlakçılık yaptıklarını belirten Bayat, kendisini dolandırdığını düşündüğü için ortaklığı bitirdiğini söyledi.

Daha sonra Çınar'ın, Yalova'dan kendisine daire alacağını söyleyerek para aldığını ancak ne vadedilen daireyi ne de parasını geri alabildiğini belirten Bayat, "Buna rağmen bir süre sonra ofis açmak için Hicabi Çınar yine benden borç para aldı ama istememe rağmen parayı geri vermeyince ben de ona sıktım." dedi.

Çınar'ı öldürdüğünden kimseye bahsetmeden kendisini daha önce dolandırdığını iddia ettiği S.T ile maktul Mürsel Acar'ı aramaya başladığını anlatan Bayat, S.T'nin şehir dışında olduğu bilgisine ulaşınca, Ankara'da olduğunu öğrendiği Acar ile buluştuğunu aktardı.

Bir dönem inşaat işi yaptıkları Acar'ın isteği üzerine eşinin adına kayıtlı evini ipotek ettirip kredi aldıklarını belirten Bayat, şöyle devam etti:

"Mürsel, krediyi ödemeyince ev icradan satıldı. Hicabi'yi öldürdükten sonra Mürsel'den paramı almak istedim. Banka hesaplarım da bloke olduğu için Erdoğan Çakmak'ı aradım. 'Parayı alınca senin hesaba yatırırız' dedim. Erdoğan ile Mürsel'in yanına gittik. Mürsel parası olmadığını söyledi. Bu sırada telefonda balon patlatma oyunu oynuyordu. Erdoğan ile gülüyorlardı. Ben de sinirlendim, 2 el Mürsel'e, 2 el de Erdoğan'a ateş ettim."

Mürsel Acar'ın olay yerinde hayatını kaybettiğini, Erdoğan Çakmak'ın ise yaralandığını söyleyen Bayat, cinayetleri işlemek zorunda bırakıldığını savundu.

Taraf avukatlarının da beyanını alan mahkeme heyeti, ardından kararını açıkladı.

Heyet sanık Bayat'ı, Hicabi Çınar ve Mürsel Acar'ı "kasten öldürmek" suçundan iki kez müebbet, Erdoğan Çakmak'ı ise "kasten öldürmeye teşebbüsten" 12 yıl hapse çarptırdı.

Hakkında takdiri indirim yapılmayan Bayat'ın tutukluluk halinin devamı kararlaştırıldı.

ceza hapis müebbet Sinan Bayat