Ankara'da sosyal yardım alan ailelerin ücretsiz faydalanacağı dil eğitim merkezi açıldı

TAKİP ET

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş: - "Gençler buraya gelecekler daha çok pratik yapacaklar, İngilizce edinecekler ve yapacakları pratikle, sadece İngilizce konuşmak suretiyle gelişimlerini sürdürecekler"

Ankara Büyükşehir Belediyesi (ABB) ile Seda Yekeler Eğitim Vakfı (SEYEV) iş birliğinde sosyal yardım alan ailelerin çocuklarının ücretsiz faydalanacağı "Gökkuşağı Yabancı Dil Eğitim Merkezi” açıldı.

İngilizce eğitiminde fırsat eşitliğini sağlamak amacıyla kurulan merkezin Gökkuşağı Kamu Pazarı'nda düzenlenen açılış törenine Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, SEYEV Yönetim Kurulu Başkanı Seda Yekeler ve çok sayıda öğrenci katıldı.

Yavaş, Ankara'da bir ilk olan merkezin gençlerin İngilizce eğitimine katkı sunacağını belirterek, "Gençler buraya gelecekler daha çok pratik yapacaklar, İngilizce edinecekler ve yapacakları pratikle, sadece İngilizce konuşmak suretiyle gelişimlerini sürdürecekler." dedi.

Büyükşehir belediyesi ve SEYEV iş birliğiyle daha önce Kesikköprü'de dezavantajlı ailelerin çocuklarına İngilizce kursu verdiklerini anlatan Yavaş, Gökkuşağı Yabancı Dil Eğitim Merkezi'nden de özellikle dezavantajlı gruplar ve onların ailelerinin ücretsiz yararlanacağını bildirdi.

Yavaş, bütün okullara yakın, gençlerin en fazla geldiği alan olması nedeniyle eğitim merkezini Bahçelievler'de bulunan Gökkuşağı Kamu Pazarı'nda açtıklarını kaydetti.

Seda Yekeler'in "Dil öğrenilmez edinilir" sözünü hatırlatan Yavaş, merkezde eğitim alan gençlerin iyi bir İngilizce edinmeleri temennisinde bulunarak, "Gençlerin, ileriki yaşlarda eğitimlerini tamamladıktan sonra da internet üzerinden dünyayla irtibat kurarken de burada öğrendikleri İngilizceden çok yararlanacaklarını düşünüyorum." diye konuştu.

- "Eğitim iyi zamanlarda en iyi süsünüz, felaket anında da en iyi sığınaktır"

Seda Yekeler ise 17 yıl boyunca öğrencilere gerçekleri öğretmenin yanında, çok yönlü düşünme alışkanlığı kazandırmayı da amaçladıklarını, her dünya görüşünü öğrenebilmeleri amacıyla bunu da yabancı dillerle yaptıklarını söyledi.

Yekeler, "Eğitim en iyi zamanlarda en iyi süsünüzdür, ama felaket anında da en iyi sığınaktır. Eğitim iyi niyetleri iyi sonuçlara dönüştürüyor bizim için." diye konuştu.

Eğitim hakkının en temel ihtiyaç olduğuna dikkat çeken Yekeler, merkezde gençlere sadece dil eğitimi verilmeyeceğini, kendi yeteneklerinin farkına varmaları için imkanlar da sunulacağını aktardı.

- 70 yaşında İngilizce öğrendi

Dil öğrenmenin yaşı olmadığını kanıtlayan 70 yaşındaki Nermin Güzel de açılış törenine katıldı.

Güzel, konuşmasında, İngilizce öğrenmenin ve öğretmenin önemini vurgulayarak, "70 yaşında Seda Hocamdan İngilizce öğrendim. Öğrenmenin yaşı yok ama gayret etmek de gerekiyor." ifadelerini kullandı.

Sosyal yardım alan ailelerin 15-25 yaşındaki çocuklarının faydalanabileceği merkezde, İngilizce konuşma, yazma, okuma ve dinleme eğitimleri SEYEV eğitmenlerince verilecek.



ABB Başkanı Mansur Yavaş