Ankara'da trafikte tartıştıkları motokuryeyi öldüren sanıklar hakim karşısında

TAKİP ET

Başkentte, trafikte tartıştıkları motokurye Samet Özgül'ü bıçaklayarak ölümüne sebebiyet verdikleri öne sürülen...

Başkentte, trafikte tartıştıkları motokurye Samet Özgül'ü bıçaklayarak ölümüne sebebiyet verdikleri öne sürülen 1'i tutuklu 3 sanığın yargılanmasına başlandı.

Ankara 11. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen duruşmaya, tutuklu sanık Halil İbrahim Demirci ile tutuksuz sanıklar Mustafa Demirci ve Bülent Açıkgöz katıldı. Maktul Samet Özgül'ün ailesi de duruşma salonunda hazır bulundu.

Mahkeme başkanı, iddianamenin özetini okuduktan sonra sanıklara savunmaları için söz verdi.

Tutuklu sanık Demirci, babasının doğum günü sebebiyle arkadaşlarının yanına gittiğini, alkol alıp eğlendikten sonra babasıyla arabayla gezdiklerini söyledi.

Olay anında dönel kavşaktan geçtikleri sırada maktulle karşılaştıklarını belirten Demirci, şu beyanda bulundu:

"Göbekten dönüyorduk, rahmetli Samet önümüze çıktı. Bize el kol hareketi yaptı. Sonra sinkaf etti, kavga etmek için yaklaşmadık, el kol hareketi yaparak 'niye küfür ediyorsun' dedik. Sonrasında motorun gazına basarak bizi geçti. Sonra tekrar yan yana geldik, tekrar sinkaflarda bulundu. Ardından yolun ilerisinde bizi motoruyla sıkıştırdı. Kaskı çıkartıp bize doğru geldi, babama bir şey olacak korkusuyla kapıyı açamadım. O telaşla elime bıçak aldım. Gerçekten istemeyerek oldu. Hayatımda böyle vicdan azabı çekmedim. Korkuyla, o panikle oldu her şey. Evlat duygusu, babama doğru gelirken çok korktum. O an sadece babamı düşünüyordum. Ben babama çok düşkün bir insanım. Rahmetliyle babam burun buruna gelince ayırmak istedim, elimde bıçak vardı, ayırırken oldu, pişmanım."

Tutuksuz sanık Mustafa Demirci de doğum günü nedeniyle oğluna sürpriz yaptığını, birlikte alkol aldıklarını, eve dönerken benzinlik çıkışı motokuryeyi görmemesi nedeniyle aralarında tartışma çıktığını anlattı.

Oğlunun sarhoş olduğunu belirten Baba Demirci, olay anına ilişkin şunları söyledi:

"Motorcu korna basarak geldi, sinkaflaştık, sonra arabaya binip devam ettim. Beladan kaçmak istedim. Motorcu arkamızdan geldi. Sonra kaskını çıkartıp bize doğru geldi. 'Bizden ne istiyorsun' dedim. Sonra, Halil İbrahim 'babama nasıl küfredersin' diye maktulün üstüne atladı. Kargaşa sırasında maktulün kulağından kan geldiğini gördüm. Maktulün öleceğini hiç düşünmedim, hiç anlamadım. Çok pişmanım, çok üzgünüm."

Sanıklarla olay günü aynı araçta bulunan Bülent Açıkgöz de maktulle aralarında sözlü tartışma yaşandığını ve ardından kavga çıktığını söyledi. Kavgayı ayırmaya çalıştığını öne süren Açıkgöz, olayla ilgili başkaca bir görgüsü olmadığını savundu.

Söz alan maktulün anne ve babası da sanıkların en ağır cezaya çarptırılmasını talep etti.

Avukat beyanlarının ardından mahkeme heyeti, tutuklu sanık Halil İbrahim Demirci'nin mevcut halinin devamına karar vererek, duruşmayı 13 Eylül'e erteledi.

- Olayın geçmişi

Motokurye Samet Özgül, 5 Kasım 2022'de Keçiören'in Etlik semtinde, trafikte yol verme yüzünden tartıştığı 3 kişinin bıçaklı saldırısına uğramış, ağır yaralanan Özgül tedavi gördüğü hastanede müdahaleye rağmen kurtarılamamıştı.

Ankara Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şubesi Cinayet Büro Amirliği ekiplerince başlatılan çalışmayla, Özgül'e bıçakla saldıran Halil İbrahim Demirci ile aynı araçtaki Mustafa Demirci ve Bülent Açıkgöz gözaltına alınmıştı.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, sanıklar hakkında "kasten öldürme" ve "kasten öldürmeye yardım" suçlarından iddianame düzenlemişti.

Ankara 11. Ağır Ceza Mahkemesi motokurye Samet Özgül cinayeti tutuklu sanık Halil İbrahim Demirci