Ankara'da yerel hayvan koruma görevlisi eğitimi verildi

TAKİP ET

Ankara'nın çeşitli bölgelerindeki sahipsiz sokak hayvanlarının sorumluluğunu üstlenmek ve yerel hayvan koruma...

Ankara'nın çeşitli bölgelerindeki sahipsiz sokak hayvanlarının sorumluluğunu üstlenmek ve yerel hayvan koruma görevlisi olmak isteyenler için eğitim programı düzenledi.

Ankara Büyükşehir Belediyesinden (ABB) yapılan yazılı açıklamaya göre, Ankara Valiliği, Ankara Üniversitesi ve ABB Sağlık İşleri Daire Başkanlığı işbirliğiyle düzenlenen programda katılımcılar, yardıma muhtaç hayvanların sağlık kuruluşuna ulaştırılana kadarki süreçte yapılması gerekenler konusunda bilgilendirildi.

Yenimahalle'deki BELMEK binasında gerçekleştirilen eğitime 45 hayvansever katıldı.

Kursiyerleri bilgilendiren Ankara Üniversitesi Hayvan Hastanesi Başhekimi Doç. Dr. Oytun Okan Şenel, yerel hayvan koruma görevlisi eğitimiyle alanda çalışacakların resmi olarak tanımlanması ve sertifika edilmesinin amaçlandığını belirterek, "Hayvanseverleri iş yaptıkları alanda bilgiyle donatmak hayvanlara yönelik hizmetlerin çok daha nitelikli olarak yürütülmesini sağlıyor." ifadesini kullandı.

- "Talepler doğrultusunda eğitimler devam edecek"

Açıklamada görüşlerine yer verilen ABB Sağlık İşleri Daire Başkanlığı Veteriner Şube Müdürü Mustafa Şener, yerel hayvanları koruma görevlilerinin sahipsiz sokak hayvanlarının bulunduğu bölgelerde yaptıkları faaliyetlerde en önemli paydaşlardan biri olduğunu belirtti.

Yerel hayvan koruma görevlisi olmak isteyenlere yönelik eğitimlerde, Hayvanları Koruma Kanunu, hayvan davranışları, hayvanların bakımı ve beslenmesi ile temel ilkyardım konularında kursiyerleri bilgilendirdiklerini ifade eden Şener, eğitimlerin talepler doğrultusunda devam edeceğini bildirdi.

ABB Ankara Büyükşehir Belediyesi