Ankara Keçiörengücü-Gençlerbirliği maçının ardından

TAKİP ET

Ankara Keçiörengücü Teknik Sorumlusu Hamdi Yılmaz: "10 kişi kalmış rakibe karşı topun bizde daha fazla kalması gerekirdi" - Gençlerbirliği Teknik Direktörü Mustafa Dalcı: "Keçiörengücü gibi dinamik bir takıma karşı uzatmalarla beraber yaklaşık 75 dakika 10 kişi oynamak kolay değil"

Spor Toto 1. Lig'in 28. haftasında Gençlerbirliği ile 2-2 berabere kalan Ankara Keçiörengücü'nün teknik sorumlusu Hamdi Yılmaz, "10 kişi kalmış rakibe karşı topun bizde daha fazla kalması gerekirdi." dedi.

Yılmaz, maçın ardından düzenlenen basın toplantısında, hatalı geri pas sonrası yedikleri golle mağlup duruma düşmelerine rağmen 2-1'lik skor üstünlüğünü yakaladıklarını hatırlattı.

Gençlerbirliği'nde bir oyuncunun ilk devre kırmızı kart gördüğünü hatırlatan Yılmaz, "10 kişi kalmış rakibe karşı topun bizde daha fazla kalması gerekirdi. Rakip can pazarında, haliyle puan için uğraş veriyor. Tabii bize de üst sıralarda kalmamız için puan lazım." diye konuştu.

Yılmaz, Gençlerbirliği'nin son bölümde kornerden beraberlik golünü bulduğunu dile getirerek, "2-2 ikinci yarı hiç hak etmediğimiz bir skor. Bundan sonraki maçlarda bunu telafi etmek için uğraşacağız. Pendikspor'la çok önemli bir maç oynayacağız." değerlendirmesinde bulundu.


- Dalcı: "Bir puan da bizim için çok değerli"

Gençlerbirliği Teknik Direktörü Mustafa Dalcı, bu maça hafta boyunca iyi hazırlandıklarını vurgulayarak, "Tamamen üç puan parolasıyla buraya geldik. Oyuna da iyi başladık. İlk yarım saat oyun istediğimiz gibi gidiyordu ama kırmızı karttan sonra bazı şeyler maalesef değişti." ifadelerini kullandı.

Aldıkları bir puanın önemli olduğunu söyleyen Dalcı, şunları kaydetti:

"Maçı dengeli götürmek, belli dakikaya kadar ikinci golü yememek adına sahanın içinde bir strateji ve mücadele vardı. Planımız oyunu tutup, son 20-25 dakika bütün riskleri alıp puan ya da puanlar almaktı. Stratejimiz tuttu diyebilirim. Keçiörengücü gibi dinamik bir takıma karşı uzatmalarla beraber yaklaşık 75 dakika 10 kişi oynamak kolay değil. Sonuç itibarıyla buradan baktığınızda, üç puan almak tabii çok isterdik ama bir puan da şu an bizim için çok değerli."

Ankara Keçiörengücü Gençlerbirliği Hamdi Yılmaz Mustafa Dalcı Spor Toto 1. Lig