Ankara Üniversitesi Beşevler 10. Yıl Yerleşkesindeki kediler yuvalarına kavuştu

TAKİP ET

Hayvan Dostları Öğrenci Topluluğu ve üniversitenin ortak projesiyle yaptırılan 50 kedievi, kampüsün farklı bölgelerine yerleştirildi

Ankara Üniversitesi ve Hayvan Dostları Öğrenci Topluluğunun (HAYDOST) kedilerin daha rahat ve sağlıklı yaşamalarını sağlamak amacıyla yürüttüğü proje kapsamında yaptırılan 50 kedievi, üniversitenin Beşevler 10. Yıl Yerleşkesi'nde çeşitli noktalara konuldu.

Kediden köpeğe, sincaptan papağana pek çok hayvan türünün bulunduğu yerleşkedeki kedilerin daha rahat ve sağlıklı yaşamalarını sağlamayı amaçlayan HAYDOST ile Sağlık, Kültür ve Spor Daire Başkanlığı ortak proje yürüttü.

Proje kapsamında yaptırılan 50 kedievi, düzenlenen programın ardından yerleşkenin farklı bölgelerine konuldu.

Ankara Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Necdet Ünüvar, burada yaptığı açıklamada, Beşevler 10. Yıl Yerleşkesinin hem hayvan hem de bitki çeşitliliği açısından önemli bir alan olduğunu anlatarak, "Burada 230 dönüm alanımız var. Kediler, köpekler, sincaplar çok yoğun şekilde burayı yaşam alanı olarak benimsemişler. Hatta yerleşke içerisindeki pek çok yerde de 'sincap geçidi' ve 'dikkat kedi çıkabilir' diye tabelalarımız var." dedi.

HAYDOST'un hayvanlarla, özellikle kedi ve köpeklerle çok yakından ilgilendiğini belirten Ünüvar, şöyle konuştu:

"Burada çok fazla kedi yaşıyor. Adeta kedilerin en rahat ettiği üniversite kampüsü. Hayvan Dostları Öğrenci Topluluğumuz bize bir teklifte bulundu, 'Kedilerimiz için bir barınak yapabilir miyiz?' diye. Arkadaşlarımız da 50 kedievi yaptılar. Bunları şimdi kampüsün değişik alanlarına koyacağız. Kediler o barınakta hayatlarını en güzel şekilde sürdürecekler. Ben hem öğrencilerimize hem emeği geçen yöneticilerimize çok teşekkür ediyorum."

Hayvanlara mama sağlamak için de sponsorluk anlaşması yaptıklarını bildiren Ünüvar, "Bu yerleşkenin sadece bize ait olduğunu düşünmüyoruz. Bitkilerin de ağaçların da hayvanların da bu yerleşkede hakkı var ve o hakkı en adil şekilde kullanmaları için elimizden gelen gayreti gösteriyoruz. Hayvanlar için iyi bir yaşam alanı oluşturma çabası içerisindeyiz." diye konuştu.

- "Hayvan dostlarımıza desteğimiz devam edecek"

HAYDOST Başkanı Amine Feyza Altun da Ankara Üniversitesinin tüm sosyal sorumluluk projelerinde olduğu gibi hayvan haklarında da çok duyarlı olduğunu ifade ederek, "Hepimizin ortak yaşamı paylaşma zarureti var. Bu anlamda çok şanslıyız. Çünkü rektör hocamız ve üniversite yönetimimiz bu konuda aşırı duyarlı. Projede emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum. Okuldaki hayvan dostlarımıza desteğimiz devam edecek." dedi.

Programda, Ankara Üniversitesi Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanlığı Kültür Sanat Merkezi'nde açılan keman kursuna devam eden öğrenciler tarafından müzik dinletisi sunuldu.

Programda, beyaz sprey boya ile barınakların üzerine Ankara Üniversitesi logosu oluşturan Rektör Ünüvar, kedilere mama da verdi.

- Ankara Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Necdet Ünüvar Ankara Üniversitesi Ankara Üniversitesi Rektörlüğü Can dostlarımız HAYDOST Hayvan barınağı