Ankara Üniversitesi heyetinden Polonya'da üç üniversiteye işbirliği ziyareti

TAKİP ET

Ankara Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Necdet Ünüvar başkanlığındaki heyet Varşova Üniversitesi, Varşova Ekonomi...

Ankara Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Necdet Ünüvar başkanlığındaki heyet Varşova Üniversitesi, Varşova Ekonomi Üniversitesi ve Varşova Yaşam Üniversitesine işbirliği amaçlı ziyaret gerçekleştirdi.

Üniversiteden yapılan açıklamaya göre Ünüvar, üniversitenin Dış İlişkiler Koordinatörü Prof. Dr. Özge Ülker ve Veteriner Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Begüm Yurdakök Dikmen ile ilk olarak Varşova Üniversitesini ziyaret ederek, Rektör Prof. Dr. Alojzy Z. Nowak ile bir araya geldi.

Görüşmede, Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi Leh Dili ve Edebiyatı Anabilim Dalı ile Varşova Üniversitesi Türkoloji Bölümü arasında öğrenci değişimi başta olmak üzere, halen devam eden ve bundan sonraki süreçte yapılabilecek işbirlikleri üzerinde duruldu.

Ünüvar, ziyaretteki konuşmasında protokollerin imzalanması kadar hayata geçmesinin de önemli olduğunu belirtti.

Nowak da iki üniversitenin turizm, politika, ekonomi, fizik, matematik gibi pek çok alanda akademik işbirliğini genişletebileceğini kaydetti.

Rektör Ünüvar ve beraberindeki heyet daha sonra Varşova Ekonomi Üniversitesini ziyaret ederek, Dış İlişkilerden Sorumlu Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Jacek Prokop başkanlığındaki heyetle görüştü.

Görüşmede Prokop, Varşova Ekonomi Üniversitesi ile iş dünyası arasında yakın işbirliği bulunduğunu anlatırken, Ünüvar ise Varşova Ekonomi Üniversitesi ile Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi arasında ortak çalışmalar yapılabileceğini kaydetti.

Ankara Üniversitesi heyeti Varşova Yaşam Üniversitesini de ziyaret ederek, Rektör Prof. Dr. Michal Zasada ve yönetimi ile özellikle veterinerlik ve ziraat gibi alanlarda yapılabilecek işbirlikleri üzerine fikir alışverişinde bulundu.

Ankara Üniversitesi Polonya Varşova