Ankara Üniversitesi Rektörü Ünüvar, Polonya'da eğitim gören Türk öğrencilerle buluştu:

TAKİP ET

"Sizin bireysel, ailenizin maddi, devletin de maddi ve manevi birtakım imkanları seferber etmesinin tek bir gayesi var, o da arkamızdaki bayrağın en yukarıya taşınması. Dolayısıyla hepimiz topyekun fedakarlık yapıyoruz"

Ankara Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Necdet Ünüvar, Polonya'da eğitim gören Türk öğrencilerle bir araya geldi.

Ankara Üniversitesinden yapılan açıklamaya göre, Ankara Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Necdet Ünüvar, "SELENE Projesi Misyon Stratejisi Belgesi" imza töreni için gittiği Polonya'da, Türkiye'nin Varşova Büyükelçiliği ev sahipliğinde düzenlenen programda, ülkede lisans ve lisansüstü eğitimi alan Türk öğrencilerle buluştu.

- "Hepimiz topyekun fedakarlık yapıyoruz"

Ünüvar, burada yaptığı konuşmada, Polonya'ya eğitim görmeye gelen öğrenciler kadar ailelerinin de fedakarlık yaptığına dikkati çekerek, "Devletimiz size eğitimle ilgili birtakım burslar, kaynaklar aktarıyor. Dolayısıyla sizin bireysel, ailenizin maddi, devletin de maddi ve manevi birtakım imkanları seferber etmesinin tek bir gayesi var, o da arkamızdaki bayrağın en yukarıya taşınması. Dolayısıyla hepimiz topyekun fedakarlık yapıyoruz." ifadelerini kullandı.

İnsanların Türkiye'den yurt dışına okumak, çalışmak ve orada mesleğini icra etmek için gitmelerine ilişkin birtakım yorumlar yapıldığını belirten Ünüvar, "Şayet o giden arkadaşımızın kalbinde bayrak, vatan sevgisi varsa, gittiği her yerde bir mağarada da bulunsa, büyük bir metropolde de bulunsa o Türkiye’ye, milletimize, devletimize hizmet eden bir insandır. Onun için aslolan şeyin içimizdeki milli duyguları kaybetmemek olduğuna inanıyorum." değerlendirmesini yaptı.

Salondaki herkesin farklı yörelerden, farklı sosyokültürel yapılardan, farklı aile yapılarından geldiğine işaret eden Ünüvar, şunları kaydetti:

"Hepimizin ortak değeri bayrağımızdır. Bu gurbet elde gerçekten çok fedakarca çalışıyorsunuz, hepinizin gözünde büyük bir aşkla Türkiye sevgisini, sevdasını görüyorum. Bu yolda inşallah bize düşen bir şey varsa, biz de elimizden gelen gayreti gösteririz."

Programa Varşova Büyükelçisi Cengiz Kamil Fırat, Büyükelçilik Eğitim Müşaviri Mehmet Ali Akdağ ile Ankara Üniversitesi heyetinde bulunan Dış İlişkiler Koordinatörü Prof. Dr. Özge Ülker ve Veteriner Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Begüm Yurdakök Dikmen de katıldı.

Ankara Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Necdet Ünüvar Polonya ürk öğrenci