Ankara Valisi Şahin'den 18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi ve Şehitleri Anma Günü mesajı

TAKİP ET

Ankara Valisi Vasip Şahin, 18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi ve Şehitleri Anma Günü dolayısıyla mesaj yayımladı.Şahin...

Ankara Valisi Vasip Şahin, 18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi ve Şehitleri Anma Günü dolayısıyla mesaj yayımladı.

Şahin, mesajında, Türk vatanı ve milletinin ebedi varlığı, devletin bölünmezliği, kutsal değerlerin ve bayrağın yüceliği uğruna sarsılmaz bir imanla canlarını feda eden şehitlerin şükranla anıldığı "18 Mart Şehitler Günü"nün onurla idrak edildiğini belirtti.

Vatanı, istikbali ve istiklali uğruna hiçbir fedakarlıktan kaçınmayan Türk milletinin, tarih boyunca büyük zaferlere adını yazdırdığını ve canları pahasına verdiği mücadelelerle başka milletlere de emsal teşkil ettiğini ifade eden Şahin, ecdadının emaneti olan kutsal vatan topraklarının korunması için verilen mücadelelerin, aynı kararlılıkla sürdürmeye devam edilmesi ile gelecek nesillere de aynı bilincin kazandırılmasının bir görev olduğunu vurguladı.

Şahin, şunları kaydetti:

"Çanakkale'den Malazgirt'e Sarıkamış'tan Kut'ül Amare'ye tarihin her döneminde Anadolu'nun her bir yerinden cepheye koşan ölümsüz kahramanlarımızı, başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere ebediyete intikal etmiş gazilerimizi, aziz şehitlerimizi rahmet ve minnetle yad ediyorum. Aziz şehitlerimiz, vefakar milletimizin benliğinde, eşsiz ve emsalsiz sevgisinde ebediyete kadar yaşayacaksınız. Ruhlarınız şad olsun."

18 Mart Çanakkale  Ankara Valisi Vasip Şahin mesaj