Ankara Valisi Şahin, Mehmet Akif Ersoy'u vefatının 86'ncı yılında andı

TAKİP ET

Ankara Valisi Vasip Şahin, "Çanakkale ve Kurtuluş Savaşı'nda yazılan kahramanlık destanlarını, milletimizin...

Ankara Valisi Vasip Şahin, "Çanakkale ve Kurtuluş Savaşı'nda yazılan kahramanlık destanlarını, milletimizin bağımsızlığa olan tutkusunu, vatan ve bayrak sevgisini, milli birlik ve beraberliğimizin temel unsurlarını şiirleştiren Mehmet Akif'in eserlerini iyi anlamak ve bu şuuru gelecek nesillere aktarmak büyük önem taşımaktadır." ifadesini kullandı.

Vali Şahin, yayımladığı mesajda, şair, mütefekkir, dava adamı olarak tüm ömrünü vatana ve millete hizmet yolunda geçiren Mehmet Akif Ersoy'un, İstiklal Harbi'nde şehir şehir dolaşarak yazıları ve vaazlarıyla Anadolu'da bağımsızlık ateşini alevlendirdiğine, derin ilmi ve örnek ahlakıyla gönülleri fethettiğine dikkati çekti.

Ersoy'un eserlerinin en önemli özelliğinin samimiyet olduğunu belirten Şahin, şunları kaydetti:

"Onun her sözü, hayatının ve ideallerinin yansımasıdır. Çanakkale ve Kurtuluş Savaşı'nda yazılan kahramanlık destanlarını, milletimizin bağımsızlığa olan tutkusunu, vatan ve bayrak sevgisini, milli birlik ve beraberliğimizin temel unsurlarını şiirleştiren Mehmet Akif'in eserlerini iyi anlamak ve bu şuuru gelecek nesillere aktarmak büyük önem taşımaktadır. Bu duygu ve düşüncelerle, ebedi aleme irtihalinin 86'ncı yıl dönümünde İstiklal Şairimiz Mehmet Akif Ersoy'u rahmet ve hürmetle anıyorum."

Ankara Valisi Vasip Şahin Mehmet Akif Ersoy