Ankara'ya tedaviye gelen hastalar ile refakatçileri Şefkat Evleri'nde misafir ediliyor

TAKİP ET

Ankara Büyükşehir Belediyesi (ABB), tedavi için başka illerden başkente gelen ve kalacak yeri olmayan hasta ve hasta...

Ankara Büyükşehir Belediyesi (ABB), tedavi için başka illerden başkente gelen ve kalacak yeri olmayan hasta ve hasta yakınlarını belediyeye ait Şefkat Evleri'nde ağırlıyor.

ABB'den yapılan yazılı açıklamaya göre, Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığınca yapılan Şefkat Evleri Ahmetler, Etlik, Rüzgarlı ve Onkoloji olmak üzere 4 noktada hizmet veriyor.

Hasta ve hasta yakınlarının ücretsiz konaklayabildiği Şefkat Evleri'nde ulaşım, yemek, çamaşır yıkama, kültürel etkinlikler, rehberlik ve danışmanlık gibi imkanlar da sağlanıyor.

Şehir dışından gelen ve Şefkat Evleri'nde kalmak isteyen hasta ve refakatçileri Ankara'ya gelmeden 2 gün önce randevu aldıkları takdirde hizmetten yararlanabiliyor.

Rüzgarlı Şefkat Evi Birim Sorumlusu Gamze Kırmızı, konaklayan misafirlerin takibinin sürekli yapıldığını belirterek "Yaşadıkları problemlerle ilgili sosyal ve psikolojik destek sağlanıyor. Misafirlerin tedavileri süresince devlet hastanelerine ulaşımları servis araçlarıyla sağlanıyor. Misafirlerimize her gün sabah kahvaltısı ve akşam yemeği de ikram ediyoruz." ifadelerini kullandı.

ABB Ankara Büyükşehir Belediyesi şefkat evleri