Arık: Türkiye'yi yiyip bitirdiler, soyup soğana çevirdiler

TAKİP ET

Kayseri Milletvekili Çetin Arık, Kayseri 12. Hava Bakım Ana Üs Komutanlığı'nda yapılacak olan iki hangarın ihalesiz olarak, Kayseri Şehir Hastanesini de yapan YDA şirketine verildiğini belirterek, bu duruma tepki gösterdi.

CHP Kayseri Milletvekili Çetin Arık: Türkiye’yi yiyip bitirdiler, soyup soğana çevirdiler

CHP Kayseri Milletvekili Çetin Arık, Kayseri 12. Hava Bakım Ana Üs Komutanlığı’nda yapılacak olan iki hangarın ihalesiz olarak, Kayseri Şehir Hastanesi’ni de yapan YDA şirketine verildiğini belirterek, bu duruma tepki gösterdi. 140 milyon liralık işin adrese teslim bir şekilde YDA şirketine verildiğini öne süren  Arık, “Ülkenin kaynaklarını yandaşa peşkeş çeke çeke koskoca Türkiye Cumhuriyeti’ni el açar hale getirdiniz. Yeter artık, elinizi vatandaşın cebinden çekin. Kuldan utanmıyorsanız, Allah’tan korkun, Allah’tan utanın.” diye konuştu.

CHP Kayseri Milletvekili Çetin Arık, 12 Hava Bakım Ana Üs Komutanlığı’na 140  milyon lira bedelle yapılacak olan iki hangarın ihalesiz olarak YDA şirketine verildiğini söyledi. Türkiye’de bütün büyük ihaleleri 5 büyük şirketin aldığını belirten Arık, “Bu beş şirket Türkiye’yi yiyip bitirdi, soyup soğana çevirdi” dedi.  Kayseri Şehir Hastanesi’ni de yapan YDA şirketine adrese teslim olarak verildiğini savunan Arık, şöyle konuştu: “Şimdi de bir ballı kaymaklı hiç hem de ihalesiz olarak Kayseri Şehir Hastanesi’ni de yapan YDA şirketine verildi. YDA şirketi Kayseri 12. Hava Bakım Üssü’ne iki uçak hangarı yapacak, karşılığında ise devletten 140 milyon lira para alacak. Bu işi ihalesiz bir yöntemle, kılıfına uydurarak, başında Kayserili bir bakanın olduğu Milli Savunma Bakanlığı’na ait bir şirketin vermesi de ayrıca cabası…”

chp kayseri çetin arık yda yda inşaat