Arjantin'de 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı resepsiyonu

TAKİP ET

BUENOS AIRES Türkiye Cumhuriyeti'nin kuruluşunun 99. yıl dönümü Arjantin'in başkenti Buenos Aires'te...

BUENOS AIRES Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşunun 99. yıl dönümü Arjantin'in başkenti Buenos Aires'te düzenlenen resepsiyonla kutlandı.

Türkiye'nin Buenos Aires Büyükelçiliği rezidansında düzenlenen resepsiyona, büyükelçiler, devlet görevlileri, gazeteciler ile yabancı misyon temsilcileri katıldı.

İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan resepsiyonda konuşan Türkiye'nin Buenos Aires Büyükelçisi Şefik Vural Altay, Türkiye Cumhuriyeti'nin kuruluşunun 99. yıl dönümünü kutladı ve ülkenin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk ile silah arkadaşlarını andı.

Altay, Atatürk'ün "Yurtta sulh, cihanda sulh" sözünü hatırlatarak Türkiye'nin insani ve girişimci dış politikasının yalnızca kendi menfaatlerini değil, ortak insani hedefleri de gözettiğini belirtti.

Türkiye'nin gayri safi milli gelirine göre en çok insani yardım yapan ülkelerin başında yer aldığına işaret eden Altay, aynı zamanda dünyada en çok mülteciye sahip çıkan ülke olduğunu da söyledi.

Altay, Arjantin-Türkiye ilişkilerine değinerek, "Arjantin, Latin Amerika'da bizim en önemli ortaklarımızdan biridir. İki ülke arasında hiçbir problem bulunmamaktadır. Uluslararası platformlarda iki ülke de birbirine destek vermektedir." ifadelerini kullandı.

İki ülke arasındaki ticari ilişkilere dikkati çeken Altay, "Arjantin ile ekonomik ilişkilerimizde bu yılki ikili ticaret hacminin 1 milyar doları aşması beklenmektedir." dedi.

Altay, Türk Hava Yollarının bölgeye yönelik çalışmalarından bahsederek, Yunus Emre Enstitüsünün de yakın zamanda Buenos Aires'te faaliyete geçtiğini aktardı.

Türkiye ile Arjantin arasında yürütülen ortak çalışmaları hatırlatan Altay, TUSAŞ ile Arjantinli INVAP'ın ortak teşebbüsü GSATCOM'un ürettiği iletişim uydusunun 2024 yılında Arjantin ulusal telekomünikasyon şirketi ARSAT'a teslim edilmesinin öngörüldüğünü söyledi.

Törende, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı için yayımladığı mesaj da katılımcılara okundu.

Büyükelçinin konuşmasının ardından davetlilere Türk yemekleri ikram edildi.

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı