Arjantin Dışişleri Bakanı Cafiero: "Ukrayna'nın işgalini kınıyoruz"

TAKİP ET

Arjantin Dışişleri Bakanı Santiago Cafiero, "Ukrayna'nın işgalini kınıyoruz." dedi.Cafiero, İsviçre'deki Birleşmiş Milletler (BM)...

Arjantin Dışişleri Bakanı Santiago Cafiero, Ukrayna'nın işgalini kınıyoruz. dedi.

Cafiero, İsviçre'deki Birleşmiş Milletler (BM) Cenevre Ofisi'nde düzenlenen BM İnsan Hakları Konseyinin 49'uncu oturumunda konuştu.

Avrupa'nın kalbindeki çatışmadan kaynaklı acının ortasında, yaşama hakkının mutlak insan hakkı olduğuna atıfta bulunan Cafiero, Rusya'ya güç kullanımına derhal son vermesi ve çatışmanın barışçıl bir şekilde çözümü için iletişimi desteklemesi çağrısında bulundu.

Cafiero, Ukrayna'nın işgalini ve (Ukrayna) topraklarında askeri operasyonu kınıyoruz. Anlaşmazlıkları çözmenin bir yolu olarak, güç kullanıma başvurma ve bir ülkenin toprak bütünlüğünü ihlal etme meşrulaştırılamaz. Önleyici savaşlar, yasa dışı oldukları için kınanması gerekir. değerlendirmesinde bulundu.

Uluslararası toplumun hiçbir ülkenin güvenliğiyle ilgili endişelerini kınama hakkı olmadığını belirten Cafiero, her endişenin meşru olduğunu ve her durumda müzakere masasında veya ilgili bir forumda tartışılabilir bir mesele olacağını söyledi.

Cafiero, bir arada var olmanın bir şekli olarak müzakere ve diyaloğun rolüne dikkati çekti.

Ukrayna-Rusya savaşının, sorunların barışçıl bir şekilde çözülmesiyle son erdirilmesi çağrısında bulunan Cafiero, Dünya daha fazla acıya katlanamaz, daha fazla ölüme dayanamaz. ifadesini kullandı.

Cafiero, barışın acil olduğunu ve diyaloğun şimdi başlaması gerektiğini belirtti.