Arjantin Ulusal Göç Dairesi, hamile Rus kadınların vatandaşlık için ülkeye geldiğini bildirdi

TAKİP ET

Arjantin Ulusal Göç Dairesi, hamile Rus vatandaşı kadınların, çocuklarını Arjantin'de doğurarak vatandaşlık almak için...

Arjantin Ulusal Göç Dairesi, hamile Rus vatandaşı kadınların, çocuklarını Arjantin’de doğurarak vatandaşlık almak için ülkeye geldiğini bildirdi.

BBC'nin haberine göre, Ulusal Göç Dairesinden yapılan açıklamada, son aylarda 5 binden fazla hamile Rus kadının Arjantin'e giriş yaptığı, bunlardan 33'ünün 9 Şubat’ta tek uçuşla geldiği aktarıldı.

Açıklamada kadınların çoğunun hamileliğin son haftalarında olduğu ifade edildi.

Göç Dairesi Başkanı Florencia Carignano, yerel basına yaptığı açıklamada, başkente tek uçuşla gelen 33 kadından üçünün "belgelerindeki sorunlar" nedeniyle gözaltına alındığını söyledi.

Kadınların, "Rus pasaportundan daha fazla özgürlük verdiği için çocuklarının Arjantin vatandaşlığına sahip olmasını istediğini" belirten Carignano, "Son yaşanan olaylarda kadınların buraya turizm faaliyeti için gelmedikleri tespit edildi. Bunu kendileri de kabul etti." ifadelerini kullandı.

Carignano, "Sorun şu ki, Arjantin'e geliyorlar, çocuklarını Arjantin vatandaşı olarak kaydettirip gidiyorlar. Pasaportumuz dünya çapında çok güvenli. Pasaport, sahiplerinin 171 ülkeye vizesiz girmesine izin veriyor." diye konuştu.

Öte yandan, gözaltına alınan üç kadının avukatı, Christian Rubilar, kadınların "sahte turist" oldukları şüphesiyle tutuldukları için "gözaltına alınmalarının yanlış olduğunu" ifade etti.

Rubilar, "sahte turist" kavramının "yasada bulunmayan bir terim" olduğunu belirterek, "Suç işlemeyen, göçmenlik yasasını çiğnemeyen bu kadınlar hukuksuz bir şekilde özgürlüklerinden yoksun bırakılıyor." dedi.

Kadınlar daha sonra serbest bırakıldı.

Yerel basında yer alan haberlerde, bu durumun Ukrayna'daki savaşın bir sonucu olduğu öne sürülüyor.

Arjantin pasaport Rusya