Askeri Radar ve Sınır Güvenliği Zirvesi'nde yerli firmalar yeni teknolojilerini tanıtacak

TAKİP ET

MÜSİAD Ankara Başkanı Hasan Fehmi Yılmaz: - "Bu yıl 4'üncüsünü düzenlediğimiz zirveyle temsilcilerimizin önemli işbirliklerine imza atabilecekleri, uluslararası rekabette üst seviyelere ulaşmalarını sağlayacak bir işbirliği platformu sunuyoruz"

MÜSİAD Ankara tarafından 21-22 Mart'ta başkentte gerçekleştirilecek 4'üncü Askeri Radar ve Sınır Güvenliği Zirvesi (MRBS), yerli savunma sanayisi firmalarının yeni teknolojilerini tanıtacağı bir etkinliğe sahne olacak.

MÜSİAD Ankara Başkanı Hasan Fehmi Yılmaz, yazılı açıklamasında, düzenlenen etkinliğe ve Kahramanmaraş merkezli depremlerin etkili olduğu illerde yürüttükleri çalışmalarına ilişkin bilgi verdi.

Türk savunma sanayisinin sahip olduğu teknolojilerle deprem bölgelerinde arama-kurtarma çalışmalarında önemli rol üstlendiğini belirten Yılmaz, "Deprem bölgelerinde, arama kurtarma araçları, İHA'lar, görüntüleme, tespit ve analiz cihazları, duvar arkası radarlar, termal kameralar, yer altı görüntüleme cihazları, yaka kameraları, çubuk kameralar, haberleşme araçları gibi daha birçok yerli ve milli teknoloji ürünümüz hayat kurtardı. Yerli ve milli savunma sanayisinin öneminin sadece savunma amaçlı ürün üretmekten çok daha fazlası olduğunu bir kez daha gördük." ifadelerini kullandı.

MBRS etkinliğinin önemine dikkati çeken Yılmaz, şunları kaydetti:

"Bu yıl 4'üncüsünü düzenlediğimiz zirveyle temsilcilerimizin önemli işbirliklerine imza atabilecekleri, uluslararası rekabette üst seviyelere ulaşmalarını sağlayacak bir işbirliği platformu sunuyoruz. MRBS etkinliğinde sektörün gündemindeki gelişmeler ve teknolojiler hakkında sektör temsilcilerimizin bilgi birikimlerini destekleyecek oturumlar da düzenliyoruz. Stant alanlarında da yerli ve milli firmalarımız, yeni teknolojilerini tanıtma ve karar vericilerle buluşturma imkanı sağlıyor. Ülkemiz için önemi bir kez daha anlaşılan savunma sanayimizi desteklemeye devam edeceğiz."

- Zirve 21-22 Mart'ta Ankara'da gerçekleştirilecek

Açıklamada yer verilen bilgiye göre, Türkiye'nin savunma teknolojilerinde bağımsız bir ülke olma hedefini desteklemek ve uluslararası rekabette ihracat potansiyelini geliştirmek amacıyla MÜSİAD Ankara tarafından düzenlenen 4'üncü MRBS Zirvesi, 21-22 Mart'ta Ankara’da yapılacak.

İçişleri, Milli Savunma, Sanayi ve Teknoloji bakanlıkları ile Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanlığının destekleriyle düzenlenen etkinlikte, hava, kara ve deniz savunması alanındaki en güncel gelişmeler, alanında uzman isimlerle masaya yatırılacak. Yerli firmalar da yeni teknolojilerini tanıtacak.

Daha önce 15-16 Şubat'ta yapılması planlanan etkinlik, "asrın felaketi" olarak nitelendirilen Kahramanmaraş merkezli depremler nedeniyle ertelenmişti.

Askeri Radar ve Sınır Güvenliği Zirvesi Hasan Fehmi Yılmaz MRBS MÜSİAD Ankara Şubesi