ASKON deprem bölgelerine desteğini sürdürüyor

TAKİP ET

ASKON Genel Başkanı Orhan Aydın: - "AFAD ile koordineli şekilde ihtiyaçlara yönelik hazırlıklarımızı tamamlayarak ASKON yardım tırlarımızı yurdun dört bir yanından afet bölgelerine ulaştırdık ve ulaştırmaya da devam ediyoruz"

Anadolu Aslanları İş Adamları Derneği (ASKON) Genel Başkanı Orhan Aydın, Kahramanmaraş merkezli, 10 ili etkileyen 7,7 ve 7,6 büyüklüğündeki depremler sonrası ivedi bir şekilde organize olduklarını belirterek, "AFAD ile koordineli şekilde ihtiyaçlara yönelik hazırlıklarımızı tamamlayarak ASKON yardım tırlarımızı yurdun dört bir yanından afet bölgelerine ulaştırdık ve ulaştırmaya da devam ediyoruz. Deprem bölgesine yardımlarımız ayni ve maddi artarak devam edecek." ifadelerini kullandı.

ASKON'dan yapılan açıklamada görüşlerine yer verilen Aydın, yaşanan elim hadisenin hemen ardından daha önceki afetlerde olduğu gibi tüm teşkilatlarıyla ivedi bir şekilde organize olarak deprem bölgesindeki vatandaşların yanına koştuklarını bildirdi.

Bu bağlamda bölgede yer alan ve bölgeye yakın şubeleri 24 saat hizmet verecek şekilde hazır ettiklerini aktaran Aydın, şunları kaydetti:

"AFAD ile koordineli şekilde ihtiyaçlara yönelik hazırlıklarımızı tamamlayarak ASKON yardım tırlarımızı yurdun dört bir yanından afet bölgelerine ulaştırdık ve ulaştırmaya da devam ediyoruz. Deprem bölgesine yardımlarımız ayni ve maddi artarak devam edecek. Daha önce Karadeniz sel, Elazığ, Malatya İzmir deprem ve yangın afetlerinde olduğu gibi milletimizin yanında ayni, maddi ve manevi olarak dayanışma içerisinde olmaya devam ediyoruz. Öncelikle bölgedeki şubelerimizi 24 saat açık tuttuk.

Ardından temel ihtiyaç malzemeleri olan jeneratör, battaniye, ısıtıcı, çadır, yatak, nevresim takımı, yastık, hijyen seti, bebek maması, su, gıda kolileri, çay setleri, iş makineleri ekskavatör gibi elzem malzemeleri temin ederek, deprem bölgelerine Rize’den Antep’e, Antalya’dan Kahraman Maraş’a, Konya’dan, Urfa’ya, Batman’dan Diyarbakır’a kadar şubelerimiz vasıtası ile iletiyor ve iletmeye de devam ediyoruz."

- "AFAD ile koordineli olunmalı"

Aydın, olumsuz hava koşullarına rağmen yerelden gelen talepler doğrultusunda yardım malzemelerini hazırladıklarını aktardı.

Amacına uygunluğu açısından yardımlar oluşturulmadan önce mutlaka AFAD ile koordineli olunması gerektiğine işaret eden Aydın, "Yardım malzemeleri buna göre tedarik edilerek ve yine AFAD yetkililerin yönlendirdiği bölgelere ulaştırılmalıdır. Biz koordinasyonumuzu bunun üzerine oluşturduk ve faydasını da görmekteyiz. Bu acı günleri devlet millet el ele birlikte omuz omuza dayanışma ile aşacağız. ASKON olarak üzerimize düşeni ziyadesi ile yapmaya gayret ediyoruz, bu vesile ile tekrardan milletçe başımız sağ olsun dileklerimizi iletiyoruz." değerlendirmesinde bulundu.

Anadolu Aslanları İş Adamları Derneği (ASKON) Genel Başkanı Orhan Aydın