Atatürk Bulvarı'nda "Cephe İyileştirme ve Kentsel Tasarım Projesi" başlıyor

TAKİP ET

Ankara Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Tabiat Varlıkları Daire Başkanlığı, Atatürk Bulvarı'nda "Cephe İyileştirme...

Ankara Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Tabiat Varlıkları Daire Başkanlığı, Atatürk Bulvarı'nda "Cephe İyileştirme ve Kentsel Tasarım Projesi" başlatıyor.

Büyükşehir Belediyesinden yapılan açıklamaya göre, proje kapsamında, Sıhhiye ile TBMM arasında yer alan 63 yapının cepheleri modernize edilecek ve binalarda tek tip tabela uygulamasına geçilecek.

Güvenpark, Zafer Parkı ve Zafer Meydanı'nın da tarihi dokularına uygun şekilde yenileneceği projenin ilk etabıyla bölge yeni bir görünüme kavuşacak.

Ankara'nın en önemli ana arterlerinden biri olan Atatürk Bulvarı'nda gerçekleştirilecek çalışmalar kapsamında, Sıhhiye Hitit Güneşi Anıtı'ndan TBMM'ye kadar 10 hektarlık alanda yaya kaldırımlarından kent mobilyalarına, aydınlatma elemanlarından satış birimlerine kadar birçok şey yeniden tasarlanacak.

Bulvarda yayaların kullandığı en önemli akslar belirlenerek, bu noktalarda hemzemin yaya geçidi uygulamasına başlanacak.

Bulvarın yaya öncelikli hale getirilmesi için yapılacak çalışmalarla üst geçitler de kaldırılacak.

Kültür ve Tabiat Varlıkları Daire Başkanı Bekir Ödemiş, proje hakkında yaptığı açıklamada, "Bu projeyle hem Türkiye'nin hem de Ankara'nın toplumsal belleğinde var olan Kızılay'ı eski günlerine yeniden dönüştürmeyi amaçlıyoruz. Avrupa kent meydanlarında olduğu gibi Kızılay kaldırımları adeta yaşayan kafelere dönüşecek. Burada alacağımız iyi neticeler de ikinci ve üçüncü etapları teşvik edecek." ifadelerini kullandı.

Ankara Büyükşehir Belediyesi Atatürk Bulvarı Cephe İyileştirme ve Kentsel Tasarım Projesi kültür ve tabiat varlıkları sıhhiye TBMM