ATO Başkanı Baran: "Başkent yurt dışı uçuşlarda Anadolu'nun HUB'ı olmalı"

TAKİP ET

Ankara Ticaret Odası (ATO) Yönetim Kurulu Başkanı Gürsel Baran, başkentin yurt dışına direkt uçuşlarda Anadolu'nun...

Ankara Ticaret Odası (ATO) Yönetim Kurulu Başkanı Gürsel Baran, başkentin yurt dışına direkt uçuşlarda Anadolu'nun HUB'ı olarak konumlanmasını hedeflediklerini ifade etti.

Baran, yaptığı yazılı açıklamada, bu konunun her zaman gündemlerinin ilk sıralarında yer aldığını belirtti.

Direkt uçuşlarla ilgili, Türk Hava Yolları (THY) dahil, ilgili kurum ve kuruluşlarla çalışmalar yürüttüklerini bildiren Baran, Ankara'nın devlet yönetiminin merkezi olduğunu, çevre il ve ilçelerle hızlı ve kolay ulaşım bağlantılarının bulunduğunu kaydetti. Baran, başkentin 6 milyona yaklaşan nüfusuyla sanayi, ticaret, üniversite ve turizm şehri konumuna da sahip olduğuna dikkati çekti.

- "Ankara, Anadolu'nun HUB'ı olabilecek potansiyele sahip"

Baran, çevre il ve ilçelerden de Ankara'nın yurt dışı uçuşların "HUB"ı olması yönünde taleplerin kendisine iletildiğini aktararak, şu değerlendirmede bulundu:

"Ankara'nın çevresinde yatırım, üretim ve ihracat potansiyeli bulunan kara yoluyla en fazla yarım gün, hızlı trenle birkaç saatte ulaşılabilecek il ve ilçeler yer alıyor. Başkentimizin yurt dışı uçuşların HUB'ı olarak konumlanması bu illerimizdeki yatırımcılarımızın, girişimcilerimizin, iş insanlarımızın dünyaya açılmasını sağlayacaktır. Ankara, gerek coğrafi konumu gerekse yakın çevre il ve ilçelerle kara yolu ve hızlı tren bağlantılarıyla yurt dışı uçuşlarda Anadolu'nun HUB'ı olabilecek potansiyeli barındırıyor. Yakın bölgelerden gelen yolcularla birlikte yurt dışı uçuşlara talep arttıkça, uçuş sayıları da, destinasyonlar da artacaktır. Başkentimizin, yurt dışı uçuşlarda Anadolu'nun HUB'ı olarak konumlanmasını hedefliyoruz. Bayrak taşıyıcı şirketimiz AnadoluJet’in Ankara merkezli konumlanmasını bu açıdan çok önemli buluyoruz."

Esenboğa Havalimanı'nın Avrupa'nın en modern havalimanları arasında yer aldığına işaret eden Baran, "30 milyon yolcu kapasitesine sahip, günde yaklaşık 40 bin yolcuya hizmet veren Esenboğa Havalimanı'nda iç ve dış hatlar bir arada yer alıyor. Esenboğa çevre il ve ilçelerden gelecek talepleri karşılayabilecek durumda." ifadesini kullandı.


Ankara Ticaret Odası direkt uçuş Gürsel Baran