ATO Başkanı Baran, doğal taş sektörü istişare toplantısına katıldı:

TAKİP ET

"Mesleki eğitim, doğal taş sektörünün katma değerli ihracatını artırır"

Ankara Ticaret Odası (ATO) Yönetim Kurulu Başkanı Gürsel Baran, doğal taş sektöründe mesleki eğitimin önemine dikkati çekerek, "Mesleki eğitim, doğal taş sektörünün katma değerli ihracatını artırır." ifadesini kullandı.

ATO'dan yapılan açıklamaya göre, Baran, Oda'nın 30 No'lu Doğal Taş, Mermer ve Hazır Beton İmalatçıları Meslek Komitesinin organizasyonunda, sektör temsilcileri, İl Milli Eğitim Müdürlüğü yetkilileri ve mesleki eğitim uzmanlarının katılımıyla gerçekleştirilen istişare toplantısına katıldı.

Baran, toplantıda yaptığı konuşmada, nitelikli istihdam sorununun doğal taş sektörünün gündeminde yer aldığını belirterek, sektörde usta öğretici sıkıntısının yaşandığını bildirdi.

Mesleki eğitimin, sektörü, ticareti, insan ilişkilerini öğrenmek için çok büyük kazanç olduğunu vurgulayan Baran, "Doğal taş sektöründe de hem nitelikli istihdam hem de gençlere doğal taşları işlemeyi ve ekonomiye kazandırılmış bir ürün haline getirmeyi öğretecek usta yetiştiricilere ihtiyaç var. Mesleki eğitim, doğal taş sektörünün katma değerli ihracatını artırır. Sektörün mesleki eğitimle taçlanması hem şehrimizin hem ülkemizin ekonomisini olumlu etkiler." değerlendirmesinde bulundu.

ATO'nun Doğal Taş, Mermer ve Hazır Beton İmalatçıları Meslek Komitesinin çalışmalarıyla "Ankara taşı" olarak da bilinen "andezit taşı"na coğrafi işaret tescili alındığını hatırlatan Baran, coğrafi işaretli ürünlerin sektörler açısından kıymetli olduğunu kaydetti.

ATO doğal taş Gürsel Baran mesleki eğitim