ATO Başkanı Baran, Macar iş insanlarını başkente yatırıma davet etti:

TAKİP ET

"Ankara, yatırım ve ticaret için uygun bir şehir"

Ankara Ticaret Odası (ATO) Başkanı Gürsel Baran, Macar iş insanlarını başkente yatırım yapmaya davet ederek, "Ankara, yatırım ve ticaret için uygun bir şehir." ifadesini kullandı.

Odadan yapılan açıklamaya göre, Macaristan İhracatı Teşvik Ajansı (HEPA) Türkiye Genel Müdürü Yalçın Orhon, eski Türkiye Genel Müdürü Fikret Nas ve Kamu ile İlişkiler Müdürü Merve Taşçı, Baran'ı makamında ziyaret etti.

Baran, burada yaptığı konuşmada, Türkiye ile Macaristan arasında ticari ilişkilerin yıllar itibariyle geliştiğini, karşılıklı yatırımların arttığını ancak iki ülke arasındaki tarihi yakınlığı yansıtacak seviyeye ulaşmadığını belirtti.

2000'li yılların başında karşılıklı ticaret hacminin 1 milyar doların altında olduğuna işaret eden Baran, "İki ülke arasında ziyaretler ve çeşitli anlaşmaların imzalanmasıyla 3,5 milyar dolara yükseldi. Cumhurbaşkanı'mız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın Macaristan ve Türkiye dış ticareti için işaret ettiği 6 milyar dolarlık hedefi aşabilmek için ATO olarak her türlü çalışmayı yapmaya hazırız." ifadesini kullandı.

Macar iş insanlarını başkente yatırım yapmaya davet eden Baran, "Ankara, yatırım ve ticaret için uygun bir şehir. Başkentte üretilen ürünler, iç pazarın yanı sıra Orta Asya, Orta Doğu ve Afrika pazarlarına kolaylıkla ihraç edilebilir." değerlendirmesinde bulundu.

Başkentin, savunma sanayisi başta olmak üzere, sanayi üretimi ile sağlık ve termal turizminde öne çıktığına işaret eden Baran, tüm bu alanlarda Macaristan ile işbirliğine gidilebileceğini bildirdi.

Baran, Macaristan ile ticari ilişkileri geliştirmek için karşılıklı eşleştirme toplantıları, sektörel toplantılar, fuarlar düzenlenebileceğini ve yeni iş modelleri oluşturulabileceğini de belirtti.

ATO Başkanı Gürsel Baran Macaristan Macaristan İhracatı Teşvik Ajansı yatırım