ATO Başkanı Baran, Moskova Büyükelçiliğine atanan Bilgiç ile bir araya geldi:

TAKİP ET

"Türkiye'nin medikal sektör üretiminin yüzde 40'ı şehrimizde gerçekleşiyor. İlgili şirketlerle diyalog kurarak Rusya'ya medikal sektör ihracatı gerçekleştirebiliriz"

Ankara Ticaret Odası (ATO) Başkanı Gürsel Baran, Rusya Federasyonu'nun medikal sektöründe ithalat yaptığına dikkati çekerek, "Türkiye'nin medikal sektör üretiminin yüzde 40'ı şehrimizde gerçekleşiyor. İlgili şirketlerle diyalog kurarak Rusya'ya medikal sektör ihracatı gerçekleştirebiliriz." ifadesini kullandı.

Odadan yapılan açıklamaya göre, Moskova Büyükelçisi olarak atanan Tanju Bilgiç, göreve başlamadan önce Baran'ı makamında ziyaret etti.

Baran, ziyaretteki konuşmasında, Rusya-Ukrayna Savaşı konusunda Türkiye'nin dengeli politika izlediğini ve iki ülkeyle diyaloglarını sürdürdüğünü belirtti.

Türkiye ile Rusya arasındaki ticaret ilişkilere değinen Baran, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın işaret ettiği 100 milyar dolar ticaret hacmi hedefine ulaşmak için ATO olarak üzerlerine düşen çalışmayı yapacaklarını ifade etti.

Rusya'nın medikal ürün ithalatı yaptığına dikkati çeken Baran, "Ankara bu alanda ileri durumda. Türkiye'nin medikal sektör üretiminin yüzde 40'ı şehrimizde gerçekleşiyor. İlgili şirketlerle diyalog kurarak Rusya'ya medikal sektör ihracatı gerçekleştirebiliriz." değerlendirmesinde bulundu.

Baran, başkentin sağlık turizmindeki kapasitesine de işaret ederek, bu amaçla çalışmalar yürüttüklerini ve Rusya'dan turist çekebileceklerini bildirdi.

ATO Başkanı Gürsel Baran Tanju Bilgiç ziyaret