ATO üyesi kuaförlerden depremzedelere kişisel bakım hizmeti

TAKİP ET

Ankara Ticaret Odası (ATO) bünyesindeki 43 No'lu Kuaför ve Güzellik Salonları Meslek Komitesine bağlı kuaförler, 6...

Ankara Ticaret Odası (ATO) bünyesindeki 43 No'lu Kuaför ve Güzellik Salonları Meslek Komitesine bağlı kuaförler, 6 Şubat'ta meydana gelen Kahramanmaraş merkezli depremlerde yıkıma uğrayan Hatay'ın Antakya ve İskenderun ilçelerindeki afetzedelere kişisel bakım hizmeti verdi.

ATO'dan yapılan açıklamaya göre Oda, depremden etkilenen 11 ile yönelik destek çalışmalarına hız kesmeden devam ediyor.

Bu kapsamda Odanın 43 No'lu Kuaför ve Güzellik Salonları Meslek Komitesi'nin organizasyonuyla deprem bölgesine giden 50'ye yakın kuaför ve güzellik uzmanı, Antakya ve İskenderun'da, aralarında çocukların da yer aldığı 800'ü aşkın depremzedeye kişisel bakım hizmeti sundu.

Açıklamada görüşlerine yer verilen ATO Başkanı Gürsel Baran, depremin hemen ardından teyakkuza geçerek, 68 meslek komitesi ve üyeleriyle, tüm imkanlarını seferber ettiklerini belirtti.

Baran, Odanın, gıdadan giyime, hijyen malzemesinden uyku tulumuna, ısıtıcıdan jeneratöre kadar temel ihtiyaç malzemelerinin yer aldığı yardım tırları, çadırları, prefabrik yaşam alanları, sıcak yemek dağıtımları, iş makineleri ve arama-kurtarma ile hasar tespit çalışmalarına gönüllü katkılarıyla bölgeye destek verdiğini ifade etti.

Deprem felaketinin üzerinden 1 aydan fazla bir süre geçtiğinin altını çizen Baran, şunları kaydetti:

"Depremzede vatandaşlarımızın her alanda ihtiyaçları devam ediyor. 43 No'lu Komite'mizin üyeleri depremzedelerimize saç kesimi ve kişisel bakım hizmeti vererek gönüllü bir organizasyon gerçekleştirdi. Antakya ve İskenderun'a giderek buradaki depremzede kardeşlerimize bire bir hizmet sundu. Oda'mızın kuaför ve güzellik sektöründeki üyeleri meslekleri ile deprem bölgesine moral oldu. Bu günlerde dayanışma içinde olmak, unutmamak çok kıymetli. 43 No'lu Komite'mizin Başkanı Ömer Sarıoğlu başta olmak üzere, üyelerimize ve emeği geçenlere teşekkür ediyorum."

ATO'nun deprem bölgesine 100+ kalıcı konut kazandırmak üzere başlattığı "Ayın Yıldızıyım Ya Sen" temalı bağış çağrısına da değinen Baran, bağış çağrısına ilgiden duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Baran, bağışa katkı sağlamak isteyenlerin ayrıntılı bilgilere www.atonet.org.tr internet adresinden veya ATONET mobil uygulamasından ulaşabileceklerini bildirdi.

ATO depremzede Hatay Kuaför ve Güzellik Salonları Meslek Komitesi