Atölye Balık çizerleri, İsrail'e tepki olarak "Sessiz" dergi çıkarttı

TAKİP ET

Atölye Balık çizerlerinden oluşan "Kağıttan Hayalim" grubu, İsrail'in Gazze'deki sivillere yönelik...

Atölye Balık çizerlerinden oluşan "Kağıttan Hayalim" grubu, İsrail'in Gazze'deki sivillere yönelik gerçekleştirdiği saldırılara tepki olarak "Sessiz" dergisini çıkarttı.

Amaçlarını "Orta Doğu'daki sessizliği biraz da olsa bozmak" şeklinde açıklayan dergide yaklaşık 30 çizerin eseri yer alıyor.

Konuya ilişkin AA muhabirine açıklamada bulunan Atölye Balık kurucusu sanatçı Ahmet Demir, sessizlik içinde bir resim olmak ve hafızalarda kalabilmek için sessiz resim dergisi adında çevrimiçi e-dergi çıkarttıklarını ifade ederek, "Sessiz kalan bu coğrafyada, aslında yazı ve metin olmadan bütün dünyaya aynı anda hitap edecek şekilde, yaşanan sahneleri resmettik. Her çizer kendi tarzına uygun bir şekilde dergide toplandı. 200'den fazla kişiye ulaştık. Pek çok olumlu geri dönüş aldık. Hatta yenisine bile başladık." dedi.

Demir, dergiyi 5 gün gibi kısa bir sürede oluşturduklarına dikkati çekerek, "Amacımız vicdanen bir şeyler yapabilme isteğini ortaya koyabilmekti ve bu şekilde de becerilerimiz ile bir hareket alanı açmış olduk. Derginin ulaştığı kişiler, sayfaları sosyal medyada paylaşmaya da devam ediyor. 'Görsel intifada' oluşturmuş olduk ve şimdi yeni dahil olmak isteyenlerle birlikte 80 kişiye yakın çizer ile Sessiz Resim Dergisi 02 için tekrar buluştuk." diye konuştu.

Dergide, Alime Seyman, Aygen Tuba Bal Kuru, Ayşe Çoban, Ayşe Gül Akgün, Betül Emanet, Büşra Tuba Genç, Cemile Bayrakdar Güney, Elif Çelebi, Esma Güney, Fatma Küçüker, Feyza Doğan, Hatice Kübra Yılmazgöz, Hamide Aydın Kayhan, Hümeyra Bozkurt, Kevser Türkmenoğlu, Latife Khatri, Ahmet Demir, Maide Karapunar, Merve Balcı, Meryem Sultan Yıldırım, Nurefşan Altıntaş, Özlem Uyaver, Rabia Güney, Rümeysa Koca, Sümeyra Soyak ve Zehra Binark çizimleriyle yer alıyor.

Ücretsiz olarak sunulan dergi, https://www.balikfanus.com adresinden indirilebilir.

Atölye Balık dergi gazze israil sessiz