Avrupa Salon Atletizm Şampiyonası'nın basın toplantısı yapıldı

TAKİP ET

İstanbul'da bugün başlayacak Avrupa Salon Atletizm Şampiyonası'nın basın toplantısı yapıldı.Organizasyona ev...

İstanbul'da bugün başlayacak Avrupa Salon Atletizm Şampiyonası'nın basın toplantısı yapıldı.

Organizasyona ev sahipliği yapacak Ataköy Atletizm Salonu'nda düzenlenen toplantıda Avrupa Atletizm Federasyonu Başkanı Dobromir Karamarinov, Gençlik ve Spor Bakanlığı Uluslararası Organizasyonlar ve Dış İlişkiler Genel Müdürü Ahmet Temurci ile Türkiye Atletizm Federasyonu Başkanı Fatih Çintimar açıklamalarda bulundu.

Ataköy Atletizm Salonu'nun 2012 Dünya Salon Atletizm Şampiyonası'na da ev sahipliği yaptığını hatırlatan Karamarinov, "Bu salon çok özel bir yere sahip. 2012 Dünya Salon Atletizm Şampiyonası'nda büyük rekabetlere, meydan okumalara ve çok özel yarışlara ev sahipliği yaptı. Şimdi de Avrupa Salon Atletizm Şampiyonası'na ev sahipliği yapacak. Bu şampiyona depremin getirdiği büyük bir trajedinin gölgesinde yapılacak. Duygularımız, düşüncelerimiz ve dualarımız depremden etkilenenlerle birlikte. Bu büyük trajediye rağmen şampiyonanın organizasyonu için birlikte çalıştık. Çünkü atletler yarışmak zorunda. Tüm dünyaya yaşadığımızı ve var olduğumuzu göstermek zorundalar. Satılan biletlerin gelirlerini depremzedelere bağışlayarak biz de destek vereceğiz. Onlara yardım etmek için çok sayıda yol var. İki yıl önce Polonya'nın Torun kentindeki şampiyona pandemiden sonra yapılmıştı. Trajik deprem sonrasındaki bu şampiyonanın yeri de farklı olacak. Şampiyonada yarışacak bütün sporculara başarılar diliyoruz." ifadelerini kullandı.


- Ahmet Temurci: "Türkiye sporun buluşma noktası haline geldi"


Gençlik ve Spor Bakanlığı Uluslararası Organizasyonlar ve Dış İlişkiler Genel Müdürü Ahmet Temurci, Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından böyle büyük bir organizasyon düzenlemenin yaraları sarma noktasında önemine değindi.

2020'den bu yana organizasyonun hazırlıklarını sıkı bir şekilde sürdürdüklerini aktaran Temurci, "Depremin hemen ardından böyle bir organizasyonun ev sahipliğini yapmanın yaraları sarma noktasında bize yardımcı olacağına inanıyoruz. Avrupa Salon Atletizm Şampiyonası'nın 37'ncisinin İstanbul'da yapılması 2020 yılında kararlaştırılmıştı. 2020 yılından bugüne hazırlıklarımızı titizlikle yürüttük. Gençlik ve Spor Bakanlığı olarak da bütün imkanlarımızı seferber ettik. Avrupa Salon Atletizm Şampiyonası, dünyanın salonda yapılan en eski atletizm şampiyonalarından biri ve ilk kez Türkiye'de yapılıyor. Cumhuriyeti'mizin 100. yılında düzenlediğimiz çok uluslu ve büyük organizasyon özelliğine sahip. Türkiye, ev sahipliğini yaptığı küresel, bölgesel ve kıtasal organizasyonlarıyla dünyada sporun buluşma noktası haline geldi. Türkiye, organizasyon yapma kabiliyeti ve kapasitesiyle dünyada talep eden değil, talep edilen bir ülke durumuna geldi." diye konuştu.

Türkiye Atletizm Federasyonu Başkanı Fatih Çintimar ise yaptığı konuşmada şu görüşleri paylaştı:

"Bizim dönemimizde ve 100 yıllık tarihimizde hem Avrupa Atletizm Salon Şampiyonası'nı hem de Avrupa Kros Şampiyonası'nı bize güvenip veren Avrupa Atletizm Yönetim Kuruluna ve bütün ailesine teşekkür ediyorum. Yarışacak bütün sporculara başarılar diliyorum."

Toplantının ardından depremlerde hayatını kaybeden vatandaşların anısına bir dakikalık saygı duruşunda bulunuldu.

Ahmet Temurci atletizm Avrupa Salon Atletizm Şampiyonası Dobromir Karamarinov Fatih Çintimar