Avustralya'da Çinli suç örgütü için kara para akladığı gerekçesiyle 7 kişi tutuklandı

TAKİP ET

Avustralya'da, Çinli bir suç örgütü için kara para akladığı şüphesiyle 7 kişinin tutuklanmasına karar...

Avustralya'da, Çinli bir suç örgütü için kara para akladığı şüphesiyle 7 kişinin tutuklanmasına karar verildi.

Avustralya'da pek çok şubesi bulunan Çangciang Döviz Bürosu'nun, Kovid-19 salgını dönemindeki kapanma sırasında yaptığı işlemlerden şüphelenen polis çalışma başlattı.

Avustralya resmi dairelerinin ve ABD İç Güvenlik Bakanlığının (DHS) da dahil olduğu 14 ay süren soruşturma sonucunda polis, Çangciang Döviz Bürosu’nun, "Long River" adı verilen kara para aklama örgütünce gizlice kontrol edildiğini belirledi.

Ülke çapında 20 adrese baskın düzenleyen polis, yüz milyonlarca dolar değerinde lüks araç ve eve el koydu, 4'ü Çinli ve 3'ü Avustralya vatandaşı 7 kişiyi gözaltına aldı.

Örgüt tarafından kontrol edilen Çangciang Döviz Bürosu, müşterileri için yasal işlemlere devam ederken, söz konusu büronun son 3 yılda 144 milyon dolarlık suç gelirini de yasa dışı olarak transfer ettiği ortaya çıktı.

Örgütün sahte iş evrakının nasıl oluşturulacağı konusunda koçluk yaptığını tespit eden polis, aklanan paranın bir kısmının "siber dolandırıcılık", "yasa dışı mal ticareti" ve "şiddet" suçlarından geldiği bilgisini paylaştı.

Avustralya Çangciang Döviz Bürosu Çin kara para