Avustralya'da eşinin içeceğine zehir katarken kaydedilen kadın gözaltına alındı

TAKİP ET

Avustralya'da, yavaş yavaş zehirlediği eşi tarafından kayıt altına alınan bir kadın, "öldürmeye teşebbüs"...

Avustralya'da, yavaş yavaş zehirlediği eşi tarafından kayıt altına alınan bir kadın, "öldürmeye teşebbüs" suçlamasıyla gözaltına alındı.

Avustralya yerel basınında yer alan habere göre, Bozena Knapinski adındaki Güney Avustralyalı (SA) kadın, kendisini zehirlediğinden şüphelenen eşi tarafından kayda alındı.

Yıllarca doktorlar tarafından teşhis konulamayan rahatsızlığı dolayısıyla 39 yıllık eşinden şüphelenen Robert Knapinski, eşinin suyuna ilaç koyarak kendisini yavaş yavaş zehirlemeye çalıştığı girişimlerini gizli kamerayla kayıt altına aldı.

Mahkeme tarafından dinlenilen ve polis kayıtlarına yansıyan ifadelerde, Robert'in tatil için gittiği Polonya'da şikayetlerinin büyük ölçüde azaldığını fark ettikten sonra eşinden şüphelendiğini ve takibe aldığı belirtildi.

Polis kayıtlarında, eşinin suyuna ilaç koyduğu dört ayrı olayı kayıt altına alan Robert, doktora giderek yaptırdığı tahlilde, kandaki selenyum miktarının normalin dört kat üzerinde olduğunun tespit edildiği aktarıldı.

Robert'in elindeki kamera kayıtlarıyla şikayeti sonrası gözaltına alınan Bozena, polise verdiği ifadede, mutsuz evliliklerinden dolayı eşinin suyuna ilaç koyduğunu kabul ettiğini, ancak ilacı eşinin rahatsızlıklarına fayda sağlaması için kullandığını ileri sürdü.

Bozena'nın avukatı Michael Tudori, müvekkilinin "öldürmeye teşebbüs" suçunu kabul etmeyeceğini ve bunu ispatlamak için mücadele vereceğini söyledi.

Tudori, Bozena'nın kefaletle serbest kalması için başvuruda bulunduklarını ancak henüz bir sonuç alamadıklarını ifade etti.

Avustralya Güney Avustralya (SA)