Avustralya'da selde mahsur kalan genci timsah ısırdı

TAKİP ET

Avustralya'nın Kuzey Bölgesi'nde (NT) selde mahsur kalan 17 yaşındaki bir genci, askeri birliklerin kurtarma...

Avustralya'nın Kuzey Bölgesi'nde (NT) selde mahsur kalan 17 yaşındaki bir genci, askeri birliklerin kurtarma operasyonu sırasında timsah ısırdı.

BBC'nin haberine göre, şiddetli yağışların ardından Victoria Nehri'nin taşması sonucu meydana gelen seller nedeniyle vatandaşların mahsur kaldığı bölgelere, askeri birlikler sevk edildi.

NT Hükümeti Devlet Bakanı Chansey Paech, ordunun, mahsur kalanların kurtarılması için bölgeye iki C-130, bir C-27 kargo uçağı gönderdiğini söyledi.

NT'nin başkenti Darwin'in 770 kilometre güneyindeki Kalkarindji'de 700 kişinin kurtarıldığını belirten Paech, selzedelerin, uçaklarla Katherine kasabasına taşındığını kaydetti.

Tahliye edilenlerin eski bir Kovid-19 karantina tesisi olan Howard Springs'e yerleştirileceği, burada çocukların yerel okullarda eğitimlerine devam edebileceği açıklandı.

Öte yandan, Bakan Paech adına konuşan bir diğer yetkili ise Victoria Nehri'nin taşması sonucu timsahların etrafa yayıldıklarını, bunun da ayrı bir tehlike oluşturduğunu belirtti.

Askeri birliklerin arama kurtarma operasyonu sırasında ismi açıklanmayan 17 yaşında bir kişinin bacağını timsah ısırdığı, tedavi gören gencin hayati tehlikesinin bulunmadığı bildirildi.

Meteoroloji Bürosu da Victoria Nehri'nin Kalkarindji'de hafta içinde 14 metreye kadar yükseldiğini ancak su seviyesinin düşmeye başladığını duyurdu.

NT'de 1 Mart'ta Kalkarindji, Daguragu, Pigeon Hole ve Yarralin kasabalarında etkili olan aşırı yağışlar ve nehirlerin taşması nedeniyle "acil durum" ilan edilmişti.

Bölgede bazı uzak yerleşim yerlerine giden yolların halen kapalı olduğu bildirildi.

 Avustralya sel