Avustralya'da sığır eti ihracatı 2022'de son 19 yılın en düşük seviyesine geriledi

TAKİP ET

Avustralya'da sığır eti ihracatı, 2022'de şiddetli hava koşulları ve iş gücü eksikliği nedeniyle son 19 yılın...

Avustralya'da sığır eti ihracatı, 2022'de şiddetli hava koşulları ve iş gücü eksikliği nedeniyle son 19 yılın en düşük seviyesine geriledi.

The Guardian'ın haberine göre, Avustralya'da geçen yıl yaklaşık 855 bin ton sığır eti ihraç edilirken, söz konusu ihracat, 2003'te görülen deli dana hastalığından bu yana en düşük seviye olarak kaydedildi.

Avustralya Et ve Hayvancılık Kurumu (MLA) yetkilisi, ülkenin sığır eti ihracatında geçen yıl yaşanan daralmanın azalan taleple ilişkili olmadığını belirterek, asıl sebebin kesim sayısındaki düşüş olduğunu aktardı.

Bu yıl sığır eti ihracatında artış yaşanacağı tahmininde bulunan yetkili, ülkede art arda yaşanan doğal afetler nedeniyle çiftçilerin sürülerini genişletmek için hayvanlarını kesime göndermeyi tercih etmediğini kaydetti.

Yetkili, sığır eti üretimindeki düşüşün sürü kapasitelerini güçlendirme uygulamasından kaynaklandığını söyledi.

- İhracatta yüzde 5 düşüş öngörülüyor

Avustralya Tarım Bakanlığının, geçen yılın sonunda yayımladığı raporda, yüksek fiyatlar ve tesislerdeki sınırlı kapasite gibi nedenlerden ötürü bu yıl sığır ihracatında önceki yıla oranla yüzde 5 düşüş bekleniyor.

Tarım ve hayvancılık alanına finansman sağlayan Rabobank analisti Angus Gidley-Baird, sürü kapasitelerinin geliştirilmesine ilişkin yeniden yapılanmanın meyvelerini vermesiyle 2023’ün ikinci yarısında sığır eti ihracatında artış olacağını söyledi.

Baird, iş gücü eksikliğini "üretimin artmasında aşılması gereken engel" olarak nitelendirdi.

Avustralya Et ve Hayvancılık İhracat