Avustralya'daki küçük işletmelerden depremzedeler için yardım kampanyası

TAKİP ET

Avustralya'nın Melbourne kentinde faaliyet gösteren bir gurup işletmeci, "asrın felaketi" olarak nitelenen...

Avustralya'nın Melbourne kentinde faaliyet gösteren bir gurup işletmeci, "asrın felaketi" olarak nitelenen Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenenler için yardım kampanyası başlattı.

Birçok toplum üyesinin de katıldığı etkinliğe, işletme sahiplerinin yanı sıra ev hanımlarından oluşan bir grup hayırsever de destek verdi.

Kampanyayı organize edenlerden işletme sahibi Dalan Özdemir, AA muhabirine, deprem haberini alır almaz diğer işletme sahipleriyle iletişime geçerek yardım çalışması kararı aldıklarını söyledi.

Kısa süre içerisinde etkinliğe beklenenin üzerinde bir katılım olduğunu belirten Özdemir, "Toplumun bu etkinliği desteklemesinden dolayı çok mutluyum. Hedefimiz yardım toplamaktı ve insanlar buna destek veriyor. Şimdi toplanan yardımları en kısa sürede ihtiyacı olanlara göndereceğiz." dedi.

Etkinliğe katılan bir diğer işletmeci Yasemin Deniz de yoğun katılımdan memnuniyetini dile getirerek "Kalabalık olacağını biliyorduk ama bu kadar da kalabalık olmasını beklemiyorduk." ifadesini kullandı.

Avustralya, federal ve eyalet bazında açıklanan insani yardımların yanı sıra depremlerin ardından yürütülen çalışmalara destek olmak amacıyla arama kurtarma, sağlık ve itfaiye personelinden oluşan 72 kişilik ekibi Türkiye'ye göndermişti.

Hükümet tarafından açıklanan destekler dışında, birçok Avustralyalı, yardım derneği ve sivil toplum kuruluşu farklı kampanyalarla depremzedelere destek olmaya çalışıyor.

Asrın felaketi Avustralya DEPREM küçük işletmeler yardım kampanyası