Avusturya'da Aralık 2022'den bu yana düzensiz göçmen sayılarında düşüş görüldü

TAKİP ET

Avusturya İçişleri Bakanlığı, Aralık 2022'den bu yana ülkeye yasa dışı yollarla girmeye çalışanların sayısında...

Avusturya İçişleri Bakanlığı, Aralık 2022'den bu yana ülkeye yasa dışı yollarla girmeye çalışanların sayısında yüzde 70 düşüş yaşandığını bildirdi.

İçişleri Bakanlığından yapılan yazılı açıklamada, Avusturya'nın girişimleriyle Sırbistan'ın Hindistan ve Tunus'a uyguladığı vize serbestisine son vermesiyle yasa dışı yollarla ülkeye giriş yapmaya çalışanların sayısının gerilediği belirtildi.

Açıklamada, yasa dışı yollarla ülkeye girmeye çalışanların sayısında Aralık 2022'den bu yana yüzde 70 düşüş yaşandığı kaydedilirken, Avusturya'nın Macaristan ile düzensiz göçe karşı yürüttüğü ortak faaliyetler ve Sırbistan'ın Hindistan ve Tunus'a yönelik uyguladığı vize serbestisine son vermesinin sayılardaki düşüşte önemli rol oynadığı ifade edildi.

Geçen yıl yaklaşık 110 bin düzensiz göçmenin Avusturya'ya yasa dışı yollarla giriş yaptığına dikkati çeken yetkililer, Sırbistan'ın Hindistan ve Tunus vatandaşlarından vize istemediği için söz konusu ülkelerden çok sayıda düzensiz göçmenin uçakla bu ülkeye geldiği daha sonra da yasa dışı yollarla Avusturya'ya giriş yaptıklarını açıklamıştı.

Avusturya, Hindistan'dan gelen düzensiz göçmenlere karşı hafta başında bu ülke ile bir işbirliği anlaşması imzalamıştı. Viyana yönetimi, Kasım 2022'de Belgrad yönetimiyle görüşerek, Hindistan ve Tunus'a yönelik vize serbestisini sonlandırmasını istemişti.

Avusturya düzensiz göç Hindistan Viyana