Azerbaycan Cumhurbaşkanı Aliyev, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank'ı kabul etti

TAKİP ET

Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, temaslarda bulunmak üzere Bakü'ye gelen Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa...

Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, temaslarda bulunmak üzere Bakü'ye gelen Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank'ı kabul etti.

Azerbaycan Cumhurbaşkanlığından yapılan açıklamaya göre, Aliyev, Togg otomobilinin Bakü'ye getirilmesinden duyduğu memnuniyeti dile getirdi ve bu konuda Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a şükranlarını iletti.

Aliyev, Togg'un ikinci aracının Azerbaycan'da bulunmasını iki ülke arasındaki dostane ve kardeşçe ilişkilerinin tezahürü olarak değerlendirdi.

Baykar Yönetim Kurulu Başkanı ve Teknoloji Lideri Selçuk Bayraktar'la dün görüştüğünü hatırlatan Aliyev, kardeş ülkede son yıllarda hem savunma hem de sivil sanayide yüksek teknolojili ürünlerin üretildiğini, bunun Erdoğan'ın liderliği ile Türk halkının zekası, yeteneği ve emeği sonucunda elde edildiğini, Togg'un üretiminin başlamasının da bu açıdan iyi bir örnek olduğunu vurguladı.

Aliyev, elde edilen tüm başarılar dolayısıyla Erdoğan'a, dost ve kardeş Türk halkına tebriklerini iletti.

Bakan Varank da ikinci Togg aracının Azerbaycan'da bulunmasından Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Türk halkının gurur duyduğunu ifade etti.

Görüşmede, iki ülke arasındaki sanayi ve teknoloji alanındaki işbirlikleri hususunda fikir alışverişi yapıldı.

İlham Aliyev Mustafa Varank TOGG