Aziz Mahmud Hüdayi Vakfı deprem bölgesinde yaraları sarıyor

TAKİP ET

390 bin öğün yemek veren vakıf, acil insani yardım malzemelerini taşıyan yaklaşık 130 tırı deprem bölgesine gönderdi. Ayrıca afet bölgesine çeşitli miktarlarda ekmek, soba, yatak, elektrikli ısıtıcı, ocak, tüp, uyku tulumu, seyyar tuvalet, fırın, ilaç, çadır, konteyner ve su deposu yardımı yapıldı

Aziz Mahmud Hüdayi Vakfı, depremzede vatandaşların yaralarını sarmak için afetin yaşandığı bölgedeki çalışmalarını sürdürüyor.

Vakıftan yapılan açıklamaya göre, "asrın felaketi" olarak nitelendirilen Kahramanmaraş merkezli iki büyük depremin ardından Hüdayi Vakfı, afetten etkilenenlerin ihtiyaçlarını karşılamak amacıyla ilk günden beri çalışmalarına devam ediyor.

Hüdayi Vakfı, 6-15 Şubat tarihleri arasında, afetten etkilenen insanlar için 390 bin öğün yemek, 26 tır su, 32 tır gıda, 17 tır kömür, 15 tır battaniye, 18 tır giysi, 11 tır hijyen malzemesi, 6 tır odun, 2 tır halı, 2 tır un, 650 bin adet ekmek, 3 bin 500 adet soba, 2000 adet yatak, 1750 adet elektrikli ısıtıcı, 1000 adet ocak, 1000 adet tüp, 500 adet uyku tulumu, 10 adet seyyar tuvalet, 3 adet fırın, 50 koli ilaç, 150 adet çadır, 21 adet konteyner ve 10 adet su deposunu deprem bölgesine gönderdi.

Öte yandan vakıf, Kahramanmaraş, Hatay, Adıyaman ve Malatya’da konuşlu aşevleri ve gönüllüleri ile depremzedelere hizmet veriyor.

- Konteyner yerleşim merkezleri inşa edilecek

Deprem bölgesinde en önemli ihtiyaçların başında depremde evlerini kaybedenler için yeni mesken alanlarının inşa edilmesi geliyor.

Aziz Mahmud Hüdayi Vakfı, AFAD ile koordineli olarak onlarca depremzedeye barınma imkanı verecek konteyner yerleşim merkezleri inşa ediyor.

Bir konteyner bedeli 85 bin lira / 4.250 bin euro olarak belirlendi. Proje kapsamında 21 metrekare olarak inşa edilecek konteynerlerin içinde 2 oda, banyo-tuvalet, mutfak ve elektrikli şofben olacak.

Hüdayi Vakfının deprem bölgesindeki çalışmalarına destek olmak isteyen hayırseverler, hudayivakfi.org internet sitesi üzerinden bağış yapabiliyor.

Aziz Mahmud Hüdayi Vakfı DEPREM yardım