BAE Dışişleri Bakanı Al Nahyan, Hollandalı mevkidaşı Hoekstra ile ikili ilişkileri görüştü

TAKİP ET

Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) Dışişleri Bakanı Abdullah bin Zayid Al Nahyan, Hollanda Dışişleri Bakanı Wopke...

Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) Dışişleri Bakanı Abdullah bin Zayid Al Nahyan, Hollanda Dışişleri Bakanı Wopke Hoekstra ile ikili ilişkileri ele aldı.

BAE'nin başkenti Abu Dabi'yi ziyaret eden Hoekstra'nın Al Nahyan ile görüşmesinin ardından ortak yazılı açıklama yapıldı.

Hollanda ile BAE arasında diplomatik ilişkilerinin kurulmasının 50. yıl dönümünün kutlandığı açıklamada, bakanların ülkeler arasındaki ikili ilişkilerin karşılıklı anlayış ve saygı temelinde derinleştirilmesi hususunda anlaştığı kaydedildi.

Açıklamada, iki ülkenin ekonomi, ticaret, enerji, gıda güvenliği, uluslararası suç ve kara para aklamayla mücadele gibi birçok alanda ortaklığı güçlendirme konusunda hemfikir olduğu belirtildi.

İki bakanın ayrıca iklim değişikliği gibi küresel sorunların çözümde ortak çaba gösterilmesi konusunda fikir birliği içinde olduğu vurgulanan açıklamada, BAE'nin 30 Kasım'da ev sahipliği yapacağı "2023 Birleşmiş Milletler İklim Değişikliği Konferansı" (COP28) kapsamında da iki ülkenin koordinasyon içinde olacağı kaydedildi.

Açıklamaya göre Hoekstra, BAE'nin Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyine geçici üyeliğinden övgüyle söz etti.

Hoekstra Abu Dabi'nin kadın, barış ve güvenlik alanının güçlendirilmesine yönelik sağladığı katkı ile bölgesel güvenliği pekiştirmede oynadığı rolden de memnuniyet duyduğunu aktardı.

Hollanda Dışişleri Bakanı ayrıca, Twitter hesabından, BAE Sanayi ve İleri Teknoloji Bakanı Sultan bin Ahmed el-Cabir ile imzaladığı ikili anlaşmanın görüntülerini paylaşarak, "Hollanda ve BEA, iklim konusundaki iş birliğimizi yoğunlaştırmak için anlaşma imzaladı." açıklamasında bulundu.

Birleşik Arap Emirlikleri Hollanda Dışişleri Bakanı Wopke Hoekstra