BAE ve Güney Kore devlet başkanları, uluslararası gelişmeler ile ikili ilişkileri görüştü

TAKİP ET

Güney Kore Devlet Başkanı Yoon Suk Yeol, ilk resmi ziyareti kapsamında BAE'de bulunuyor

Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) Devlet Başkanı Muhammed bin Zayid Al Nahyan ve Güney Kore Devlet Başkanı Yoon Suk Yeol, uluslararası ve bölgesel gelişmeler ile iki ülke arasındaki işbirliğinin güçlendirilmesi yollarını ele aldı.

BAE resmi ajansı WAM'da yer alan habere göre, BAE Devlet Başkanı Bin Zayid, ülkeyi ilk kez ziyaret eden Güney Kore Devlet Başkanı Yoon ile başkent Abu Dabi'deki El-Vatan Sarayı'nda bir araya geldi.

Haberde, iki liderin, ülkeleri arasındaki işbirliğinin çeşitli alanlarda geliştirilmesi ve güçlendirilmesinin yanı sıra ortak öneme sahip bölgesel ve uluslararası konuları ele aldığı kaydedildi.

Görüşmede, yatırım, ekonomi, bilim, kültür ve ileri teknolojinin yanında yenilenebilir enerji ve diğer "hayati öneme sahip" alanlarda iki ülke arasındaki işbirliği masaya yatırıldı.

BAE Devlet Başkanı Muhammed bin Zayid Al Nahyan, Güney Kore Devlet Başkanı'nın ziyaretinin, on yıllardır iki ülkeyi bir araya getiren stratejik ilişkilere güç kazandıracağını ifade etti.

Resmi kaynaklarına göre, Güney Kore Devlet Başkanı Yoon'un ilk resmi ziyareti kapsamında dün geldiği BAE'de, iki ülkenin silah anlaşması ve çeşitli alanlarda 30 mutabakat zaptı imzalaması bekleniyor.


BAE Güney KORE