Bağcılar'da amcasını öldüren sanığın yargılanmasına devam edildi

TAKİP ET

Bağcılar'da sanık Yusuf Beyhan'ın, amcasını silahla öldürdüğü gerekçesiyle yargılandığı davada mütalaa...

Bağcılar'da sanık Yusuf Beyhan'ın, amcasını silahla öldürdüğü gerekçesiyle yargılandığı davada mütalaa açıklandı.

Bakırköy 8. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmaya, tutuklu sanık Yusuf Beyhan ve müşteki Ferhat Beyhan ile taraf avukatları katıldı.

Duruşmada esas hakkındaki mütalaasını açıklayan Cumhuriyet savcısı, amcası Dilaver Beyhan'ın yanında çalışan sanığın ücretini almak için babaannesinin evine giderken taksiyle gelen amcasına silahla bir el ateş ettiğini belirtti.

Yaralanmayan Dilaver Beyhan'ın aynı taksiyle olay yerinden kaçtığı anlatılan mütalaada, sanığın annesi ve diğer amcası olan maktul Cihan Beyhan'ın olay yerine geldiği, taraflar arasında tartışma çıktığı, sanığın bu amcasını bacağından silahla yaraladığı aktarıldı.

Mütalaada, Cihan Beyhan'ın da kaçtıkları sırada sanığın annesini, pompalı tüfekle ateş ederek yaraladığı ifade edilerek, daha sonra olay yerine gelen sanığın, amcası Cihan Beyhan'ı silahla 7 el ateş ederek öldürdüğü kaydedildi.

Savcı mütalaasında sanığın "kasten öldürme" suçundan müebbet, Dilaver Beyhan'a karşı "silahla tehdit" suçundan ise 2 yıldan 5 yıla kadar hapisle cezalandırılması istendi.

- "Cihan amcamın amacı hepimizi katletmekti"

Mütalaanın ardından söz alan sanık Yusuf Beyhan, maktul amcasıyla bir sorununun olmadığını belirterek, "Mütalaada 8 yanlışlık var. Ben Dilaver'e ateş etmedim. İstanbul'a geldiğim gün Cihan amcamla sarıldık. Onunla husumetim yoktur. Ben onunla büyüdüm. Cihan amcam pompalı tüfek alıp geldiği için olay meydana geldi. Cihan amcam silahı kaldırdığı gibi anneme ateş etti. Bunun üzerine hamle yaptım, ona ateş ettim, kendimi korudum. Cihan amcamın amacı hepimizi katletmekti. Beraatımı ve tahliyemi istiyorum." ifadelerini kullandı.

Heyet, taraf avukatlarına mütalaaya karşı savunmalarını hazırlamak üzere süre vererek, duruşmayı erteledi.

- İddianameden

Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığınca hazırlanan iddianamede, maktul Cihan Beyhan'ın sanık Yusuf Beyhan'ın amcası olduğu, diğer amcası Dilaver Beyhan'ın yanında çalışan sanığın olay tarihi olan 1 Ağustos 2020'de ücretini alamadığı gerekçesiyle Dilaver Beyhan ile görüşmek üzere babaannesinin evine gittiği anlatılıyor.

Sanığın, taksiden ineceği sırada silahla ateş ettiği müşteki Dilaver Beyhan'ın olay yerinden kaçtığı, bu durum üzerine Cihan Beyhan ile Yusuf Beyhan'ın bir müddet görüştüğü belirtilen iddianamede, sanığın 7 el ateş ettiği Cihan Beyhan'ın hayatını kaybettiği aktarılıyor.

İddianamede, Yusuf Beyhan'ın "kasten öldürme" suçundan müebbet hapis cezasına çarptırılması isteniyor.

Bağcılar Cihan Beyhan Yusuf Beyhan