Bahçeli, MHP TBMM Grup Toplantısı'nda konuştu: (1)

TAKİP ET

"Parti içi çalkantılardan dolayı şok geçiren Kılıçdaroğlu'nun milletimizin takdir ve seçimine tahammülsüzlük göstermesi faşist dürtülerin sonucudur" - "Milli iradenin tayin ettiği iktidarın meşruiyetini tartışmaya açmak ancak ve ancak sokakların gürültüsünden, tank-palet seslerinden, statükocu çevrelerden, vesayetçi odaklardan medet uman bir demokrasi celladının hezeyanıdır" - "İnanıyorum ki turpun büyüğü heybeden 31 Mart 2024'te çıkacak, zilletin de rezaletin de hıyanetin de defteri dürülecektir" - "Demokrasiyi demagojiye çeviren ve klasik despotların tavrı neyse aynısını sergileyen Kılıçdaroğlu için siyasi ve ahlaki meşruiyetin kaynağı nedir? ABD ve İngiltere'de FETÖ'cülerle masa kurup ittifak protokolü hazırlamak mı meşruiyettir? PKK'ya, HDP, yani Yeşil Sol Parti'ye melun sözler vermek suretiyle aynı hıyanet çatısı altında buluşmak mı meşruiyettir?"

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun "Bu iktidarın ahlaki ve siyasi meşruiyeti yoktur" sözlerini hatırlatarak, "Açıklaması, evvelemirde aziz milletimize hakaret ve husumet beyanıdır. Parti içi çalkantılardan dolayı şok geçiren Kılıçdaroğlu'nun milletimizin takdir ve seçimine tahammülsüzlük göstermesi faşist dürtülerin sonucudur." dedi.

Bahçeli, partisinin grup toplantısında yaptığı konuşmada, TBMM'nin 28. Dönem 2. Yasama Yılı'nın hayırlı uğurlu olması temennisinde bulundu.

Gazi Mustafa Kemal Atatürk'e, Milli Mücadele kahramanlarına, ebediyete intikal etmiş bütün milletvekillerine, aziz şehitlere Allah'tan rahmet dileyen Bahçeli, Meclisin büyük Türk milletinin göz bebeği, iradesinin tecelli mekanı olduğunu vurguladı.

Bahçeli, "Medeniyet ve mehabet timsali Gazi Meclisimizi kim yok sayıyorsa, adını anarken kim şüpheye düşüyorsa, taşıdığı muazzez unvana kimler şaşı bakıyorsa bir karanlık, bir kuraklık, bir çoraklık içindedir." dedi.

Gazi Meclisin bu yasama yılında tarihi bir dönüm noktasına, milletle beraber şahit olacaklarını belirten Devlet Bahçeli, "Türkiye Cumhuriyeti'nin 100'ncü yıldönümünü 26 gün sonra müftehir ve mütehassis bir ruhla idrak edip kutlayacağız. Fikri hür, vicdanı hür, irfanı hür nesiller eliyle 100 yıllık bir geçmişi kucaklayan, bunun da fevkinde önümüzdeki yeni yüzyıla mühür vurmaya şevkle hazırlanan Türkiye Cumhuriyeti medarıiftiharımızdır, bilahare bu hakikati dosta da düşmana da kararlılıkla göstereceğiz." diye konuştu.

- "Çözümsüz gibi duran tüm sorunları çözmeyi başardık"

MHP'nin Türk milletiyle yekvücut olduğunu; Türkiye'ye hizmetle "memur ve mükellef olduğunu" bildiren Bahçeli, "Cumhur İttifakı, Türkiye Cumhuriyeti'nin gelecek yüzü, yeni yüzyılın, yeni bir diriliş ve yükseliş gayesinin mihmandarı ve mimarbaşıdır. Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'nin geride kalan yaklaşık beş uygulama döneminde, Cumhur İttifakı olarak kronik sorunlara neşter vurduk. Çözümsüz gibi duran tüm sorunları çözmeyi başardık. Cumhur İttifakı'nın umut olduğunu gösterdik. Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'nin muktedir ve muteber kazanımlarıyla ülkemizin önünü açtık, gücüne güç kattık." değerlendirmesinde bulundu.

MHP ve Cumhur İttifakı var olduğu sürece, "Lider Ülke Türkiye" hedefi ile "Türk ve Türkiye Yüzyılı" vizyonunun gerçekleşeceğini dile getiren Bahçeli, Türkiye'nin temel ve öncelikli meselelerinin köklü çözümlerle buluşturulması hususunda bundan sonra da her çabayı ve her çalışmayı yapacak olanın yine Cumhur İttifakı olacağını ve bundan da muvaffak olacağını kaydetti. Bahçeli, "Türkiye'nin ne geçmişinde ne de geleceğinde zillete yer yoktur, geçit yoktur, geçiş yoktur. Koltuk ve çıkar kavgalarıyla siyasi ahlak kaybının dibini boylayanlarda zaten umut yoktur. Terör örgütleriyle can ciğer kuzu sarması olanlara kanacak bir Allah'ın kulu da artık kalmamıştır. " dedi.

-"Cumhurbaşkanlığı Kabinesini kuran Türk milletidir"

Seçimlerin ardından Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'nin ikinci beş yıllık dönemine de kazasız belasız, üstelik hürmet duyulacak demokratik olgunlukla geçildiğini dile getiren Bahçeli, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun "Bu iktidarın ahlaki ve siyasi meşruiyeti yoktur." sözlerini anımsattı. Bahçeli, "Açıklaması, evvelemirde aziz milletimize hakaret ve husumet beyanıdır. Parti içi çalkantılardan dolayı şok geçiren Kılıçdaroğlu'nun milletimizin takdir ve seçimine tahammülsüzlük göstermesi faşist dürtülerin sonucudur. Cumhurbaşkanı'mız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ı seçen Türk milletidir. Cumhurbaşkanlığı Kabinesini kuran Türk milletidir. Güvenoyunu doğrudan ve aracısız kullanan Türk milletidir." diye konuştu.

"Bunun neresinde ahlaki ve siyasi boşluk veya meşruiyet sorunu bulunuyor?" sorusunu yönelten Bahçeli, "Demokrasiyi demagojiye çeviren ve klasik despotların tavrı neyse aynısını sergileyen Kılıçdaroğlu için siyasi ve ahlaki meşruiyetin kaynağı nedir? ABD ve İngiltere'de FETÖ'cülerle masa kurup ittifak protokolü hazırlamak mı meşruiyettir? PKK'ya, HDP yani Yeşil Sol Parti'ye melun sözler vermek suretiyle aynı hıyanet çatısı altında buluşmak mı meşruiyettir? Sorosçu Kavala ile terörist Demirtaş'a özgürlük istemek mi meşruiyettir?" dedi. Kılıçdaroğlu'ndan bu sorulara yanıt vermesini isteyen Bahçeli, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Anlatsın da dinleyelim, kafasının içindekilerini öğrenelim. Demokrasiyi sakatlayan, partisini küresel emperyalizme rehin bırakan Kılıçdaroğlu'nun neresi ve hangi siyasi eylemi meşrudur da bize meşruiyet ahkamı kesmektedir? Milli iradenin tayin ettiği iktidarın meşruiyetini tartışmaya açmak ancak ve ancak sokakların gürültüsünden, tank-palet seslerinden, statükocu çevrelerden, vesayetçi odaklardan medet uman bir demokrasi celladının hezeyanıdır. Türkiye'nin, gözü başka kaşı başka oynayan, kalbi başka dili başka söyleyen yalancı köksüzlerin hezeyan, hezimet, hüsran vaatlerine değil, hadim bir yürekle canını dişine takıp gece gündüz çalışan yürekli devlet ve siyaset insanlarına ihtiyacı vardır. İşte bu özelliklere haiz Cumhur İttifakı da dimdik ayaktadır. Sayın Erdoğan ve kabinesi görevinin başındadır. Kılıçdaroğlu kendine baksın, işine baksın, her rüzgara yelken açmaya devam edip kaybettiği siyasi meşruiyet ve itibarını tekrar nasıl kazanacağını hesap etsin. CHP yoldan çıkmış, yozlaşmanın uçurum dibine çakılmıştır. MHP ve Cumhur İttifakı, kuru sıkı atan siyasi kadavralarla polemik yarışına girip de zaman kaybedecek kadar şaşkın ve şuursuz değildir."

Bahçeli, Cumhur İttifakı olarak milletin gerçek gündemiyle, ülkenin hedefleriyle, bölgesel ve küresel gelişmelerle meşgul olduklarını, "zillet ittifakı"nda buluşan partileri Türk milletine havale ettiklerini söyledi.

Bahçeli, "Milletimiz bu siyasi kötürümlere 14 Mayıs ve 28 Mayıs 2023 tarihlerinde hak ettikleri dersi vermişti, anlaşılan hala kafaları almamış, hala bana mısın demiyorlar. İnanıyorum ki turpun büyüğü heybeden 31 Mart 2024'te çıkacak, zilletin de rezaletin de hıyanetin de defteri dürülecektir." diye konuştu.

(Sürecek)

iktidar Kemal Kılıçdaroğlu Meşruiyet MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli