Bahçeli, MHP TBMM Grup Toplantısı'nda konuştu: (2)

TAKİP ET

"Türklüğü Anayasadan ayıklayıp etnik kimlik mertebesine çekecek bir şerefsiz henüz anasından doğmamıştır. Böylesi bir hıyanet ve hezimete her kim teşne ise karşısında MHP'yi bulacaktır. Şeytan oradaysa iman buradadır, hodri meydan" - "Ortak aday çıkarmak için altılı masadaki parti başkanları görüşmelere başlayacaklarmış. İnsan merak etmeden duramıyor, peki bugüne kadar ne görüştünüz, neyle avundunuz, neleri konuştunuz, neyin hesabını yaptınız?"

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, "Türklüğü Anayasadan ayıklayıp etnik kimlik mertebesine çekecek bir şerefsiz henüz anasından doğmamıştır. Böylesi bir hıyanet ve hezimete her kim teşne ise karşısında MHP'yi bulacaktır. Şeytan oradaysa iman buradadır, hodri meydan." dedi.

Bahçeli, MHP TBMM Grup Toplantısı'nda yaptığı konuşmada, bütün gazetecilerin 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü'nü tebrik etti.

53 yılı geride bıraktıkları siyasi mücadelenin her etabının zorluklarla geçtiğini, yürüdükleri her yolun dikenlerle tuzaklandığını ifade eden Bahçeli, bu kutlu yolculuğun, ikna edilmişlerle değil inanmışlarla, kapı arasından bakanlarla değil kapıyı omuzlayıp içeri giren serdengeçtilerle yüründüğünü; bundan sonra da böyle olacağını belirtti.

Türk milletinin karşısında birikmiş tehditler ve bilenmiş tehlikelerin Milliyetçi-Ülkücü Hareket için de geçerli olduğunu söyleyen Bahçeli, şunları kaydetti:

"Çünkü bizim siyasetteki gayemiz Türk milletinin hayat ve varlığının muhafazası, yeri gelirse de hesapsızca müdafaasıdır. Bu yıl içinde yapılacak cumhurbaşkanı ve milletvekili genel seçimleri için vakit daraldıkça, zaman kısaldıkça, vade yaklaştıkça hain proje elemanları, oyun uşakları, siyaseti zillete düşmüşlerin iç yüzü birer birer deşifre olmaktadır. Diyebiliriz ki, 2023 yılı bir turnusol kağıdı gibi her melaneti, her rezaleti, her melun niyeti açığa ve ortaya çıkaracaktır. Hatta bu süreç başlamıştır. 2023 seçimleri, iftira ile iffet, irade ile ihanet arasında geçecektir."

Devlet Bahçeli, Türkiye'nin önünü kesmek, yükselişini durdurmak, ayağına zincir vurmak, onca yapılanı yıkmak, onca yatırımı ve hizmeti baltalamak amacıyla faal halde olanların aynı kuyrukta sıraya girdiklerini; karşılarında belirginleşen husumet cephesinin kalabalık ve karanlık olduğunu dile getirdi.

Seçime kadar her türlü provokasyonun sahnelenmesinin muhtemel olduğunu ve beklenmesi gerektiğini söyleyen Bahçeli, "Zillet ittifakına aleni dayanak ve destek olan küresel emperyalizm bütün çakallarını aramıza salmıştır. Yıkım kuryeleri, hıyanet yetiştirmeleri, Soros'un uşakları, FETÖ'nün itleri, PKK'nın piyonları, yabancı istihbarat örgütlerinin taşeronları, Cumhuriyet'in 100'üncü yıl dönümünü, Cumhur İttifakı'nın kutlu yürüyüşünü sekteye uğratmak amacıyla zillet ittifakının yanında hizalanmışlar, ikmal kanallarını da ardına kadar açmışlardır. Nitekim iğrenç oyunu görüyoruz, beşinci kol faaliyetinin açıkça farkındayız." değerlendirmesinde bulundu.

- "Zillet ittifakının siyasetsizliği ortada"

MHP Genel Başkanı Bahçeli, Türk milletiyle uğraşmanın, MHP ve Cumhur İttifakı'na kumandalı saldırı pozisyonuna geçmenin bedelini çok ağır ödeteceklerini belirterek, şöyle konuştu:

"Zillet ittifakının siyasetsizliği ortadadır. Program, hedef ve vizyon yokluğu tescillenmiştir. Türkiye'ye bağlılıkları, Türk milletine mensubiyetleri ise komalıktır. 5 Ocak 2023'te 10'uncu toplantısını yapan bu kirli ve kriminal siyaset ittifakı yine aday belirleyememiştir. Yaklaşık 9,5 saat toplantı yapıp da cumhurbaşkanı adayını tespit edemeyen, üstelik nevzuhur bir aday üzerinde uzlaşmak için yeni bir istişare süreci başlatma kararı alan zillet partileri bir bakıma iflas bayrağını çekmişlerdir. Ortak aday çıkarmak için altılı masadaki parti başkanları görüşmelere başlayacaklarmış. İnsan merak etmeden duramıyor, peki bugüne kadar ne görüştünüz, neyle avundunuz, neleri konuştunuz, neyin hesabını yaptınız?"

Bahçeli, altılı masanın 12 Şubat 2022'den bu yana toplanıp dağıldığını söyleyerek, "Boşa dönen değirmen taşı gibi patırtı gürültü çıkarmaktan başka hiçbir şey yapmıyorlar. Tarafsız bir Cumhurbaşkanı hedefini telaffuz etmelerine rağmen, altılı masanın himaye ve vesayetine A'dan Z'ye bağlanmış bir cumhurbaşkanı kararında fikir ve görüş birliğine varmış durumdalar." ifadelerini kullandı.

Altılı masanın adayının cumhurbaşkanı seçilmesi durumunda Türkiye'yi birlikte yöneteceklerini aktaran Bahçeli, "Bu nasıl bir hezeyan, nasıl boş bir kafadır? Bu nasıl bir yozlaşmış siyaset ve demokrasi anlayışıdır?" sorularını yöneltti.

Devlet Bahçeli, asıl düşünüp tedbir almaları gereken hususlardan birinin, demokrasilerde süreç ve içerik sorunlarının yaygın cesameti olduğunu dile getirerek, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Bu sorunun müsebbipleri her şeyden önce demokrasinin soysuzlaşmasına, gerçek manasından koparılmasına hizmet eden laçkalaşmış zihniyetlerdir. Serok Ahmet'in, 'Cumhurbaşkanı içeriden veya dışarıdan olsun, genel başkanlar her stratejik kararda imza yetkisine sahip olacaklar.' itirafı, altılı masanın mahvı perişanlığını resmetmiş ve belgelemiştir. Böylelikle zillet ittifakının tüm tezleri, tüm önermeleri çürümeye terk edilmiştir. Siyasetlerinin çatısı çökmüş, koltuk krizi, güç rekabeti, yetki karmaşası, ikbal kaosu, rant paylaşımı, makam hırsı bunların maskelerini düşürmüştür. Kaldı ki biz farklı hiçbir şeyi zaten düşünmedik. Sağ olsunlar, bu kokuşmuş siyasetle ilgili öngörülerimizde yine yanılmadık. CHP'sinden İP'ine, DEVA'sından Serok'una kadar hiçbir zillet partisinin Türkiye'ye hizmet, millete dev eserler kazandırmak gibi bir derdi, özlemi, gayesi, niyeti yoktur; olmasını beklemek ise tamamıyla beyhudedir."

- "Bunlar bayraksızdır, milliyetsizdir, cibilliyetsizdir"

MHP Genel Başkanı Bahçeli, DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan'ın Anayasa'nın 66'ıncı maddesini tartışmaya açma cüreti gösterdiğini söyleyerek, "Açıkladığı Temel Haklar ve Eylem Planı sömürgecilerin siparişidir. Selamsız sabahsız Babacan aynısıyla, 'Anayasamızın 66'ıncı maddesini, çağımızın gereği olarak kapsayıcı bir anlayışla yeniden ele almayı' teklif etmiştir." dedi.

Bu maddeyi okuyan Bahçeli, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Devası derdine kafi gelmeyen bu tulumba partisinin Kurumsal İletişim ve Tanıtım Başkanı da, kendisine sorulan, 'Anayasadan Türklüğü çıkarıyor musunuz?' sorusuna 'doğru' cevabını vermiştir. Bu kurşun gibi sözlere CHP'den tek bir itiraz gelmemiştir. İP'ten tek bir tepki duyulmamıştır. Zilletin diğer paydaşları da suspus vaziyettedir. Şimdi sormak lazımdır, DEVA'nın icazetli başkanını Türklüğün nesi ve neresi rahatsız etmektedir? Türklüğü Anayasadan çıkarmayı cesedimizi çiğnemeden nasıl başaracaktır? Buna nasıl kalkışacaktır? Zillet ittifakının her bir ortağı aynı görüşte, aynı düşüncede midir?"

Bahçeli, CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu'na danışmanlık yapan bir kişinin ise verdiği röportaj sırasında, orada bulunan Türk bayrağını kaldırtmasının yalnızca skandal değil suç ve bağımsızlığın sembolü al bayrağa adice bir hakaret olduğunu belirterek, şöyle konuştu:

"Bunlar bayraksızdır, milliyetsizdir, cibilliyetsizdir. Allah muhafaza, eğer ellerine fırsat geçerse Türkiye'yi emperyalizmin kursağına teslim etmeleri kaçınılmazdır. Bu azgın tehdide seyirci kalamayız, bu alçak teşebbüse sabır gösteremeyiz, tahammül edemeyiz, asla da etmeyeceğiz. Cumhuriyet'in 100'üncü yıl dönümünde, Türklükle hesaplaşma sayfası açanların, özerklik emelini canlandıranların, HDP'nin sırtını sıvazlayanların, PKK ile dayanışma içinde olanların akıl hocaları, ahlaksız rehberleri esasen her vatan sevdalısının hafıza kayıtlarında mahfuzdur. Türklüğü Anayasadan ayıklayıp etnik kimlik mertebesine çekecek bir şerefsiz henüz anasından doğmamıştır. Böylesi bir hıyanet ve hezimete her kim teşne ise karşısında MHP'yi bulacaktır. Şeytan oradaysa iman buradadır, hodri meydan."

(Bitti)

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli MHP TBMM Grup Toplantısı