Bahçelievler Belediyesi "Kışla Mücadele Eylem Planı" hazırladı

TAKİP ET

Belediye 1200 personel, 152 araç ve iş makinasından oluşan ekiple hizmet verecek

Bahçelievler Belediyesi, soğuk hava dalgasına karşı "Kışla Mücadele Eylem Planı" hazırladı.

Belediyeden yapılan açıklamada, Meteoroloji Genel Müdürlüğünün uyarılarının ardından hazırlanan eylem planında, 1200 personel ile 152 araç ve iş makinasından oluşan kışla mücadele ekibinin yer alacağı belirtildi.

Belediyenin sağlık, halkla ilişkiler, fen işleri, temizlik, zabıta ve park bahçeler birimlerinde görev yapan kışla mücadele ekibinin, ağırlıklı olarak sağlık, eğitim, güvenlik ve ulaşım alanında ve 7/24 esasına göre çalışacağı aktarılan açıklamada, çalışmaların, sağlık, eğitim, güvenlik kurumları ile yol ve yaya kaldırımlarında yoğunlaştırılacağı belirtildi.

Açıklamada, kışla mücadele eylem planına göre ilçe genelindeki tüm ana arter ve sokaklarda görev yapacak ekiplerin Bahçelievler Belediye Başkanı Dr. Hakan Bahadır tarafından sevk ve komuta edileceği bildirildi.

- "Can dostlarımızı da unutmadık"

Açıklamada görüşlerine yer verilen Bahadır, kar yağışının vatandaşları olumsuz yönde etkilememesi için tüm hazırlıkları tamamladıklarını belirtti.

Bahadır, öncelikle sağlık, eğitim ve güvenlikle ilgili kurumlar ile yol ve kaldırımlardaki çalışmalara yoğunlaşacaklarını aktararak, "Can dostlarımızı da unutmadık. Onlar için hazırladığımız kulübelerimizin sayısını arttırdık. Bununla beraber mama desteğimizi de kesintisiz sürdüreceğiz. Her şartta kara hazırız. Yine de bir olumsuzluk yaşanırsa vatandaşlarımız belediyemizin 444 0 311 numaralı çağrı merkezini ücretsiz olarak arayıp yardım isteyebilirler." ifadelerini kullandı.

Açıklamada, araç ve yaya trafiğinin yoğun olduğu D-100 (E-5) ve Basın Ekspres'te oluşabilecek tıkanıklıklara karşı belediyenin mobil büfelerinin hazır bekletildiği, mahsur kalacak vatandaşlara sıcak çorba ve yiyecek ikram edileceği, ayrıca evde sağlık ekiplerinin de görevlerini sürdüreceği belirtilerek, yaya trafiğinin yoğun olduğu Şirinevler Meydanı ve yaya üst geçitleri için ekiplerin sürekli tuzlama ve küreme yapacağı kaydedildi.

İlçenin yoğun caddelerindeki esnafa, olası buzlanmalarda dükkanlarının önünde kullanmaları için onar kilo halinde hazırlanan tuz çuvallarının dağıtılacağı ifade edilen açıklamada, esnafın özellikle kaldırımlarda bulunan ağaç diplerine tuz atmaması için uyarılacağı bildirildi.


Bahçelievler Belediye Başkanı Dr. Hakan Bahadır Bahçelievler Belediyesi Meteoroloji Genel Müdürlüğü