Bakan Kasapoğlu, İzmir'de hemşehri derneklerinin temsilcileriyle buluştu:

TAKİP ET

"İzmir'de maalesef yerel yönetimlerin pek çoğunun vefa göstermediğini görüyoruz. Milli Mücadele'nin bu kahraman şehrinin sahip olduğu potansiyele, öneme rağmen yeterli itinayı ve hassasiyeti yerel yönetimlerin göstermediğini görüyoruz" - "21 yıldan beri Sayın Cumhurbaşkanımızın liderliğinde İstanbul, Ankara ne alıyorsa İzmir de aynı inançla, aynı motivasyonla hizmet aldı. Belki bazı noktalarda daha fazlasını da aldı. Bizim hizmet anlayışımızda hiçbir zaman ayrıştırma yok"

Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu, İzmir'de yerel yönetimlerin kente vefa göstermediğini söyleyerek, "Milli Mücadele'nin bu kahraman şehrinin sahip olduğu potansiyele, öneme rağmen yeterli itinayı ve hassasiyeti yerel yönetimlerin göstermediğini görüyoruz." dedi.

İzmir'den AK Parti milletvekili adayı olarak gösterilen Kasapoğlu, Doğu ve Güneydoğu Anadolu kökenli vatandaşların üyesi olduğu İzmir'deki hemşehri derneklerinin Konak ilçesinde bir otelde düzenlenen buluşmasına katıldı.

Kasapoğlu, Türkiye'nin 6 Şubat'taki Kahramanmaraş merkezli depremler nedeniyle çok zor günlerden geçtiğini ifade ederek, birlik, beraberlik ve kardeşlikle acıların paylaşıldığını vurguladı.

Memleketin her kesimiyle kucaklaştıklarını ifade eden Kasapoğlu, "Hiçbir zaman kendimizi bir sürece mahsus bir tavırla sınırlamadık. Her daim Türkiye'nin 85 milyon evladının ayrılmaz bir bütün olduğu inancıyla bu kardeşliği, atmosferi güçlendirme gayretinde hareket ettik. Türkiye'nin bölünmez bütünlüğünü, beraberliğini, kardeşliğini maalesef bir tehdit unsuru olarak görenlere inat hiçbir zaman kardeşliğimizden, hiçbir zaman inancımızdan, tavrımızdan taviz vermedik." dedi.

- "Vefa eden vefa bulur"

Bakan Kasapoğlu, İzmir'in de Türkiye'nin her yerinden gelen vatandaşları bağrına bastığını söyleyerek, şöyle konuştu:

"Vefa eden vefa bulur. İzmir'de maalesef yerel yönetimlerin pek çoğunun vefa göstermediğini görüyoruz. Milli Mücadele'nin bu kahraman şehrinin sahip olduğu potansiyele, öneme rağmen yeterli itinayı ve hassasiyeti yerel yönetimlerin göstermediğini görüyoruz. 21 yıldan beri Sayın Cumhurbaşkanımızın liderliğinde İstanbul, Ankara ne alıyorsa İzmir de aynı inançla, aynı motivasyonla hizmet aldı. Belki bazı noktalarda daha fazlasını da aldı. Bizim hizmet anlayışımızda hiçbir zaman ayrıştırma yok. Hiçbir zaman bölmek, parçalamak ayrı düşünmek yok. Ötekileştirmek yok. Hak edene, en ihtiyacı olana gereken hizmeti, gereken yatırımı sağlamak anlayışı var."

Kasapoğlu, İzmir'in daha güçlü bir sanayi şehri olması için gösterdikleri gayreti daha üst noktaya çıkarmayı hedeflediklerini söyledi.

- "İzmir'de belediyelerin gençlik alanında yaptığı hizmet yok"

AK Parti Gençlik Kolları Genel Başkanı ve İzmir milletvekili adayı Eyyüp Kadir İnan ise AK Parti iktidarının tüm Türkiye'ye büyük hizmetler verdiğini ve yeni projelerle hizmet vermeyi sürdüreceğini söyledi.

AK Parti'li yerel yönetimlerin de hem şehircilik hem de gençlik konularındaki başarılı çalışmalarını vatandaşlarıyla buluşturduğunu ifade eden İnan, "İzmir'de yerel yönetimlere ait gençlik merkezi gösteremezsiniz, belediyelerin gençlik alanında yaptığı hizmet yok. Fakat İstanbul Fatih Belediyesinin yaptığı 11 tane kütüphane var, ultra teknolojik, gençler kütüphanede sıra bekliyorlar. İzmir'de 1 tane yok." dedi.

İnan, İzmir'in yerel yönetim hizmetleri kapsamında şehircilik ve gençliğe yönelik yatırımlarda çok geride kaldığını söyleyerek, İzmir'in gençlerinin daha iyi yetişmesi, daha ferah ortamda eğitim hayatını sürdürmesi için çok çaba göstereceklerini belirtti. 

AK Parti İzmir Milletvekili Ceyda Bölünmez Çankırı da Türkiye'de Kürt sorunu bulunmadığını, diğer tüm sorunların da birlik ve beraberlikle aşılabileceğini belirtti.

AK Parti İzmir Milletvekili Necip Nasır ise buluşmaya katılanların ramazan ayını kutlayarak yeni dönemde milletvekili olmasa da sahada vatandaşlarla bir arada olacağını ifade etti.

AK Parti İzmir İl Başkanı Bilal Saygılı ise kadim toprakların kültürlerini en güzel şekilde yaşatan hemşehri derneklerinin önemli bir görev üstlendiğini dile getirdi.

Gençlik ve Spor Bakanı Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu hemşehri dernekleri