Bakan Koca'dan üniversitelerde yüz yüze eğitim açıklaması

TAKİP ET

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Bilim Kurulu toplantısının ardından yazılı açıklama yaptı. Bakan Koca, "Tedbirlerle ilgili artık vaka sayılarına göre "Yerinde karar" dönemine geçiyoruz" dedi. Üniversitelerde yüz yüze eğitimle ilgili olarak da Bakan Koca, "Uygulamalı eğitimin mümkün olduğunca yüz yüze yapılması, teorik eğitimlere ise çevrimiçi olarak devam edilmesi görüşü YÖK'e iletilmiştir" açıklamasında bulundu.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, "Uygulamalı eğitimin mümkün olduğunca yüz yüze yapılması, teorik eğitimlere de çevrimiçi devam edilmesi konusundaki görüş birliği YÖK’e iletilmiştir" açıklamasında bulundu.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Koronavirüs Bilim Kurulu toplantısının ardından açıklama yaptı. 

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın açıklamalarından satır başları;

Tedbirlerle ilgili artık vaka sayılarına göre "Yerinde karar" dönemine geçiyoruz" dedi.

Normal hayatımıza dönmek için vaka sayılarını önemli ölçüde azaltmak zorundayız.

Mutasyonlara karşı etkin bir çalışma yürütüyoruz. Buna rağmen bazı mutasyon türlerinin bulaşma oranı çok daha yüksek. Bu riski göz ardı etmeden tedbirlere uymaya devam etmek zorundayız.

Vaka sayılarında ülke genelinde son dönemde 7-8 bin bandında bir sıkışma söz konusu.

800 bini ikinci doz olmak üzere 5 milyonu aşkın doz aşı yapıldı

Üniversitelerde uygulamalı eğitimin mümkün olduğunca yüz yüze yapılması teorik eğitimlerin çevrimiçi devamında görüş birliği YÖK'e iletildi.

Esnafımızın işine, öğrencilerimizin okullarına bir an önce kavuşmalarını istiyoruz. Bunun kriterlerinin belirlenmesi konusunda Bilim Kurulumuz çalışmalarını sürdürüyor.

son dakika sağlık bakanı fahrettin koca covid-19 corona virüs aşılama üniversite üniversitelerde yüz yüze eğitim koronavirüs bilim kurulu son dakika son dakika haberleri gündem haber son dakika haber gündem haberleri türkiye haberler