Bakan Kurum, Sultangazi İş İnsanları Buluşması'nda konuştu:

TAKİP ET

"İlçemizde 46 site var. Bunlar 1985-1990 yıllarında yapılmış binalar. Bu sitelerin yeniden yapımı için 'Yarısı bizden' diyoruz. TOKİ Başkanlığımızla inşaatlarımızı yapıp hızlı bir şekilde vatandaşımıza dönüşümünü gerçekleştirmiş olacağız"

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, Sultangazi'de 46 sitenin 1985-1990 yıllarında yapılmış binalar olduğunu belirterek, "Bu sitelerin yeniden yapımı için 'Yarısı bizden' diyoruz. TOKİ Başkanlığımızla inşaatlarımızı yapıp hızlı bir şekilde vatandaşımıza dönüşümünü gerçekleştirmiş olacağız." dedi.

İstanbul'dan AK Parti milletvekili adayı olarak gösterilen Kurum, Sultangazi Belediyesinde düzenlenen Sultangazi İş İnsanları Buluşması'na katıldı.

Kurum, burada yaptığı konuşmada, Sultangazi'nin dönüşümüne ilişkin çok önemli bir iradeyi ortaya koyacaklarını, vatandaşın rızası çerçevesinde dönüşümü yürüteceklerini ifade etti.

Toplam 200 bin konutu yerinde dönüştüreceklerini belirten Kurum, İstanbul'u depreme hazır hale getireceklerini anlattı.

Kurum, buradaki iş insanlarının küçük sanayi denilen ölçekte hem Sultangazi hem de İstanbul'a katkı sağlayacak yatırımları hayata geçirmek istediklerini kaydederek, "Burada imar planlarını onaylayacağız. İlçemizde 46 site var. Bunlar 1985-1990 yıllarında yapılmış binalar. Bu sitelerin yeniden yapımı için 'Yarısı bizden' diyoruz. TOKİ Başkanlığımızla inşaatlarımızı yapıp hızlı bir şekilde vatandaşımıza dönüşümünü gerçekleştirmiş olacağız." diye konuştu.

Bunun siyaset üstü bir mesele olduğunu vurgulayan Kurum, muhalefetin verdiği konut sözünü tutmadığını söyledi.

Murat Kurum sultangazi Sultangazi İş İnsanları Buluşması TOKi