Bakırhan, DEM Parti TBMM Grup Toplantısı'nda konuştu:

TAKİP ET

"Aday çıkarsak da çıkarmasak da 'bir yerden talimat alıyor' diyorlar. Oysa onlar, bizden daha iyi biliyorlar ki biz talimatları sırça köşklerden, müteahhitlerden değil halkımızdan alıyoruz" - "Söz konusu Kürt sorununun çözümü olunca biz herkesle görüşürüz. 'Şununla görüştüler, bununla görüştüler' gibi tartışmalar bizi tarif etmiyor"

Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti) Eş Genel Başkanı Tuncer Bakırhan, "Aday çıkarsak da çıkarmasak da 'bir yerden talimat alıyor' diyorlar. Oysa onlar bizden daha iyi biliyorlar ki biz talimatları sırça köşklerden, müteahhitlerden değil halkımızdan alıyoruz." dedi.

Bakırhan, partisinin TBMM Grup Toplantısı'nda yaptığı konuşmada, yerel seçimlerde kilit bir role sahip olduklarını söyledi.

Televizyon programlarında DEM Parti temsilcilerine yer verilmeden partilerinin tartışıldığını dile getiren Bakırhan, "Demokratik tercihlerimizi sorgulamaya kalkıyorlar, bize ayar vermeye, çizgi belirlemeye çalışıyorlar. Oysa bilmiyorlar ki biz halkın işaret ettiği yolda yürüyoruz. Onların bu çizgi belirlemelerinin bizim için bir anlamı yok." diye konuştu.

Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat Depremleri'nin birinci yılında deprem bölgesinde incelemelerde bulunduklarını anlatan Bakırhan, bölgede ciddi bir yoksulluk sorununun olduğunu, muhalefet partilerinin ise bölgenin sorunlarını dile getirmediğini savundu.

Bakırhan, partilerinin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayını açıkladıktan sonra "aklı başkalarının kesesinde olanların paçalarının tutuştuğuna" şahitlik ettiklerini söyleyerek, şöyle devam etti:

"Köşelerinde, ekranlarında pespaye yorumlar ve tutumlar içerisine girdiler. Siz bunlardan yolsuzluklara, kayyımlara, kaçak seçmenlere, Kürt sorunundaki çözümsüzlüğe dair tek bir cümle duydunuz mu? Hayır duymadınız. Çünkü bunların derdi iktidar ve muhalefetle, ana muhalefetle birlikte 21'inci yüzyılda Kürt halkını sömürge gibi yönetmektir. Bize 'oy hakkınız var ama istediğimiz adaya oy verin' diyorlar. Hükümet cephesi de 'Kürt'sünüz ama hakkınız yok' diyor. 'Eşitiz, kardeşiz' diyorlar ama bunu biz göremiyoruz. Maaşlarını zengin kulüplerinden alanlar, parti genel merkezlerinden ve plazalardan dışarı çıkmayanlar yatıp kalkıyor Kürt halkına, DEM Parti'ye rota çizmeye çalışıyor."

Tuncer Bakırhan, ülkede en politik tabana sahip partinin DEM Parti olduğunu belirterek, "Kararlarımızı alırken halkımıza sorar onların dedikleri rota ve yolda yürürüz. Aday çıkarsak da çıkarmasak da 'bir yerden talimat alıyor' diyorlar. Oysa onlar bizden daha iyi biliyorlar ki biz talimatları sırça köşklerden, müteahhitlerden değil halkımızdan alıyoruz. Onların derdi ranttır, bizim derdimiz barış ve demokrasiyi bu ülkeye armağan etmektir. Onlar siyasi tüccarlık yapıyor, biz ise bu halkın barış ve demokrasiye ulaşması için yürümeye çalışıyoruz." diye konuştu.

- Üçüncü yol tartışmaları

Siyasetteki üçüncü yol tartışmalarına değinerek, müteahhitler ve rantçılar arasında tercih yapmak zorunda olmadıklarını ifade eden Bakırhan, "Üçüncü yol, onların yolu değildir. Üçüncü yol emekçilerin, Kürtlerin, Alevilerin ve ezilenlerin yoludur. Bizim temsil ettiğimiz yoldur." dedi.

DEM Parti'nin farklı partiler ile yaptığı görüşmelere ilişkin tartışmalara değinen Bakırhan, "Söz konusu Kürt sorununun çözümü olunca biz herkesle görüşürüz. 'Şununla görüştüler, bununla görüştüler' gibi tartışmalar bizi tarif etmiyor. Bizim için önemli olan Kürt sorununun demokratik çözümüdür. Kürt sorunu seçimlerden, belediyelerden, bakanlardan çok daha önemlidir. Biz Kürt sorununu çözmek isteyen iradenin önünde engel değiliz." ifadelerini kullandı.

Bakırhan, aday gösterdikleri illerde iddialı olduklarını, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayları Meral Danış Beştaş'ın da kazanmak için yola çıktığını kaydetti.

DEM Parti TBMM Grup Toplantısı Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti) Eş Genel Başkanı Tuncer Bakırhan