Bangladeş Dışişleri Bakanı, Çinli mevkidaşıyla bir araya geldi

TAKİP ET

Bangladeş Dışişleri Bakanı AK Abdul Momen, Çin Dışişleri Bakanı Çin Gang ile Bangladeş'in başkenti Dakka'da...

Bangladeş Dışişleri Bakanı AK Abdul Momen, Çin Dışişleri Bakanı Çin Gang ile Bangladeş'in başkenti Dakka'da görüştü.

Momen, Çin Dışişleri Bakanı'nın Afrika ziyareti öncesi Dakka Hazrat Shahjalal Uluslararası Havalimanı'nda mevkidaşıyla bir araya geldi.

Görüşme sonrası gazetecilere açıklamalarda bulunan Momen, ülkesinin Çin ile dengeli bir politika izlediğini söyledi.

Momen, "Tek Çin politikasına inanıyoruz. Bu prensip, Bangladeş’in temel dış politika ilkelerinden biridir. Dengeli bir dış politika izliyoruz bundan dolayı herkesle ilişkilerimizi sürdürmeliyiz.” ifadesini kullandı.

Arakanlı Müslümanların vatansız kaldığını, geleceklerinin tehlike altında olduğunu belirten Momen, Çinli mevkidaşının bu konuda umutlu olduğuna işaret etti.

Momen, Çin ile yapılan önceki anlaşmalara göre Bangladeş’te üretilen ürünlerin Çin pazarına vergiden muaf olarak girmesi gerektiğinin altını çizerek, ancak Bangladeşli iş insanlarının bundan yararlanamadığını dile getirdi.

Çin Devlet Başkanı Şi Cinping’in önceki ziyaretinde finansal desteği de içeren çeşitli anlaşmalar imzalandığını fakat hiçbirinin gerçekleşmediğini belirten Momen, yapılan anlaşmaların nasıl yürürlüğe girebileceğini görüştüklerini aktardı.

Ulusal Güvenlik Konseyi Güney Asya Kıdemli Direktörü Tuğamiral Eileen Laubacher liderliğindeki ABD heyeti, dün, Dakka'da Bangladeş Dışişleri Müsteşarı Mesud bin Momen ile bir araya gelmiş ve savunma alanındaki işbirliğini genişletme konusu ele alınmıştı.

Bangladeş Bangladeş Dışişleri Bakanı AK Abdul Momen Çin Çin Dışişleri Bakanı Çin Gang Tek Çin