Başkentliler "Ankara Miras Şantiye Gezileri"yle tarihi yolculuğa çıkıyor

TAKİP ET

Arkeopark, Roma Tiyatrosu ve Ankara Kalesi şantiye alanlarını ücretsiz ziyaret etme imkanı bulan vatandaşlar, çalışmalar hakkında bilgi alıyor

Başkentliler, Ankara Büyükşehir Belediyesinin (ABB) "Ankara Miras Şantiye Gezileri" ile Arkeopark, Roma Tiyatrosu ve Ankara Kalesi şantiye alanlarında yapılan çalışmaları ziyaret etme imkanı buluyor.

ABB'den yapılan açıklamada, kent tarihini tanıtmak ve turizmi canlandırmak amacıyla Roma Tiyatrosu ve Ankara Kalesi sokak sağlıklaştırma restorasyon ve konservasyon çalışma alanlarının ziyarete açıldığı bildirildi.

"Ankara Miras Şantiye Gezileri" uygulamasına yoğun ilgi gösteren vatandaşların, ücretsiz düzenlenen gezide Arkeopark, Roma Tiyatrosu ve Ankara Kalesi sokak sağlıklaştırma şantiyelerini yerinde gezerek bilgi aldığı kaydedildi.

- "Çok fazla talep alıyoruz"

Açıklamada, değerlendirmelerine yer verilen ABB Kültür ve Tabiat Varlıkları Daire Başkanlığı Kültürel Mirasın Korunması Şube Müdürü Sinem Çakmak, şantiye gezilerinin devamını sağlamak amacıyla vatandaşlarla birlikte olduklarını belirtti.

Gezilere ilk kez yaz aylarında başladıklarını ve oldukça fazla talep aldıklarını ifade eden Çakmak, "Arkeopark ve Roma Tiyatrosu'nda yaptığımız çalışmaları daha sonrasında ise Ankara Kalesi'ndeki sokak sağlıklaştırma çalışmalarımız hakkında bilgi veriyoruz. Çok fazla meslek gruplarından ve gençlerden bu alanları görmek için talep alıyoruz." ifadelerini kullandı.

Kültürel mirası korumak ve gelecek nesillere aktarmak için yaptıkları bu çalışmaların vatandaşların da duymasının önemine değinen Çakmak, bu gezilerin devamını getirmeyi düşündüklerini bildirdi.

Çakmak, gezilere katılmak isteyen vatandaşların başvurularını ABB'nin internet sitesinden yapabileceğini belirtti.

- "Yaşadığımız yerin tarihini bilmek çok önemli"

Açıklamada, geziye katılan vatandaşların görüşlerine de yer verildi.

Gülin İplikçioğlu, "Gezileri ABB'nin sosyal medya hesaplarından gördüm. Sanat tarihi öğrencisiyim. O yüzden buradaki çalışmaları ilk elden görmek benim için güzel bir fırsat oldu. Bu fırsatı sağladığı için Ankara Büyükşehir Belediyesine çok teşekkür ederim." açıklamasını yaptı.

Candan Eraydın da, "Sanat tarihi bölümü öğrencisiyim. Gezileri ilk olarak hocamızdan duymuştum. Daha sonra araştırdım ve başvuruda bulundum. Geziyi çok güzel buldum, bu tarz gezilere insanların ihtiyaçları var. Yaşadığımız yerin tarihini bilmek çok önemli. Bilinçlenme fırsatı sunan Ankara Büyükşehir Belediyesine çok teşekkür ederim." ifadelerini kullandı.

- Geziler, 20 Ocak'ta yeniden düzenlenecek

"Ankara Miras Şantiye Gezileri", 20 Ocak 2023'te tekrar düzenlenecek.

Roma Tiyatrosu ve Arkeopark Şantiyesi 13.30-14.30, Ankara Kalesi Şantiyesi ise 14.30-15.30 saatleri arasında ücretsiz gezilebilecek.

Programa katılmak isteyenler, "https://forms.ankara.bel.tr/ankaramiras" adresindeki formu doldurarak başvuruda bulunabilecek.

Ankara Büyükşehir Belediyesi Ankara Miras Şantiye Gezileri” arkeopark başkent Roma Tiyatrosu