Başkentte 2 raylı sistem hattı projesinin sondaj çalışmalarına başlandı

TAKİP ET

Ankara Büyükşehir Belediyesi (ABB), Koru-Yaşamkent ve Koru-Bağlıca ile Kızılay-Dikmen raylı sistem hattı projelerinde...

Ankara Büyükşehir Belediyesi (ABB), Koru-Yaşamkent ve Koru-Bağlıca ile Kızılay-Dikmen raylı sistem hattı projelerinde sondaj çalışmalarına başladı.

Büyükşehir Belediyesinden yapılan açıklamaya göre, başkentte raylı sistem ağını genişletecek projelerin hayata geçirilmesi amacıyla çalışmalara devam ediliyor.

EGO Genel Müdürlüğü Ulaşım Planlama ve Raylı Sistem Daire Başkanlığı, 9,5 kilometre ve 5 istasyondan oluşması planlanan "M2 Hattının Koru-Yaşamkent ve Koru-Bağlıca Raylı Sistem Uzatma Hatları Uygulamaya Esas Kesin Proje Hizmetler İşi" ve 13 kilometre ve 10 istasyondan oluşan "M5 Hattı Kızılay-Dikmen Raylı Sistem Hattı Uygulamaya Esas Kesin Proje Hizmetleri İşi" için sondaj çalışmalarına başladı.

"M5 Kızılay-Dikmen" hattı istasyon bölgelerinde 3 ve güzergah üzerinde 250 metrede bir olmak üzere toplam 70 sondaj yapılacak. Bu projenin yüksek sondaj derinliği 81 metre, en düşük sondaj derinliği ise 28 metre olacak.

"M2 Koru-Yaşamkent ve Koru-Bağlıca" uzatma hattı projesinde 49 sondaj yapılması planlanıyor. Koru İstasyonu'ndan sonra 1 ortak ve devamında Yaşamkent güzergahında 2, Bağlıca güzergahında 2 olmak üzere toplam 5 istasyon yer alacak.

3 raylı sistem projesi Ankara Büyükşehir Belediyesi sondaj çalışmaları