Başkentte, Cumhuriyetin ilanının 99'uncu yılı konser ve etkinliklerle kutlanacak

TAKİP ET

ANKARA Ankara'da, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı, belediyelerin konserler ve etkinlikleriyle kutlanacak.AA...

ANKARA Ankara'da, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı, belediyelerin konserler ve etkinlikleriyle kutlanacak.

AA muhabirinin belediyelerden derlediği bilgilere göre, Cumhuriyetin 99'uncu yılı kapsamında, Ankara Büyükşehir Belediyesince (ABB), "100. Yıla Doğru Cumhuriyet Yolunda" etkinlikleri düzenlenecek.

Atatürk Orman Çiftliği arazine kurulan konser alanında bu akşam Sefo, 28 Ekim'de Levent Yüksel ve 29 Ekim'de ise Kenan Doğulu sahne alacak.

Alternatif sahne ve ana sahne olmak üzere iki sahnenin bulunacağı etkinlik alanında, yetişkin ve çocuk oyun alanları, panayırlar, tanıtım stantları açılacak. Ana sahne programları saat 18.00'de "Cumhuriyet Yolunda" gösterisiyle başlayacak, DJ performanslarıyla devam edecek.

Vatandaşların, ulaşım sıkıntısı çekmemeleri için ABB tarafından 29 Ekim'e kadar 12.00 ile 23.00 saatleri arasında Kızılay Zafer Çarşısı önünden konser alanına ring seferleri düzenlenecek.

Etimesgut Belediyesince, 2023'te hizmete açılacak "100. Yıl Cumhuriyet Kültür ve Sanat Merkezi"nin temeli atılacak. Göksu Mahallesi 1. TBMM Caddesi Kaşmir kavşağında saat 18.30'da kortej yürüyüşü ile başlayacak etkinlik, Volkan Konak konseri ile son bulacak.

Çankaya Belediyesince 28 Ekim'de "Kampüs Sokakta" etkinlikleri düzenlenecek. 29 Ekim'deki kutlamalar ise "Meşaleli Yürüyüş" ile başlayıp, Anıtpark'ta düzenlenecek Can Bonomo, KÖFN konserleri ile son bulacak.

Altındağ Belediyesi de 29 Ekim Cumartesi saat 19.00'da Başkent Millet Bahçesi'nde Kıraç konseriyle Cumhuriyetin 99'ncu yılı kutlamalarında yer alacak.

Mamak Belediyesince düzenlenen etkinlik kapsamında başkentliler 29 Ekim Cumartesi saat 18.00'de Kartaltepe Pazar Yeri'nden başlayacak meşaleli yürüyüşe katılabilecek.

Cumhuriyet Bayramı etkinlikleri