Başkentte Gençlik Parkı Kültür Merkezi ile ABB Şehir Tiyatroları binaları yenileniyor

TAKİP ET

Ankara Büyükşehir Belediyesi (ABB), Gençlik Parkı Kültür Merkezi ile ABB Şehir Tiyatroları binalarında yenileme ve...

Ankara Büyükşehir Belediyesi (ABB), Gençlik Parkı Kültür Merkezi ile ABB Şehir Tiyatroları binalarında yenileme ve tadilat çalışmasının başlatıldığını bildirdi.

​​​​​​​Büyükşehir Belediyeden yapılan yazılı açıklamaya göre, kültür ve sanat etkinliklerine ev sahipliği yapan Ulus'taki Gençlik Parkı Kültür Merkezi ile Şehir Tiyatroları binalarında başlatılan yenileme çalışmalarının yeni kültür ve sanat sezonuna kadar tamamlanmasının hedeflendiği kaydedildi.

Gençlik Parkı Kültür Merkezi'nde aralıksız devam eden çalışmalar kapsamında ilk olarak tiyatro salonunun koltuk ve halı sökümünün gerçekleştirildiği aktarılarak, ıslak alanlardaki kapı, asma tavan ve seramiklerin de sökümünün gerçekleştirilmesinin ardından alçı boyama çalışmalarının yüzde 70'inin tamamlandığı bildirildi.

Elektrik kablolama işlemlerinin devam ettiği proje kapsamında Kültür Merkezi Tiyatro Salonu'nun yükseltilmiş döşeme statik hesabının yapıldığı, imalatına başlanacağı ifade edildi.

Ramazan Bayramı'nın ardından Şehir Tiyatroları binasının çatı, fuaye alanı alçı boya ve çevresinde andezit imalatlarının başlayacağı belirtilerek, çalışmalarda yürütülen projede ıslak alanlardaki kapı, seramik, asma tavan sökümü imalatları ve tesisat demontajlarının gerçekleştirilerek altyapısının oluşturulduğu kaydedildi.

Ankara Büyükşehir Belediyesi (ABB)