Başkentte, Malatya esnafına destek için fuar düzenlendi

TAKİP ET

ANFA Fuar ve Kongre Merkezi'ndeki Malatya Dayanışma Günlerinde, bölgeden gelen esnaf 20 Nisan'a kadar yöresel ürünlerini satışa sunacak

Ankara Büyükşehir Belediyesinin (ABB), Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen Malatyalı esnafa destek için düzenlediği Malatya Dayanışma Günleri başladı.

ANFA Altınpark Fuar ve Kongre Merkezi'nde, ABB ile Malatya Ticaret ve Sanayi Odası arasında imzalanan protokol kapsamında düzenlenen Malatya Dayanışma Günlerinde, bölgeden gelen esnafın satış yaptığı stantlar kuruldu.

Stantlarda, Malatya kayısısı, baharat, bakır işleme ürünleri, et ve süt ürünleri, kuruyemiş, şekerleme ve Malatya'ya özgü yemekler Başkentlilerle buluştu.

- "Her yer memleketimiz"

Fuara katılan, Malatya kayısısı ve kuruyemiş firması sahibi Yavuz Özdinç, 6 Şubat sabahına uyandıklarında evlerini ve iş yerlerini kaybettiklerini söyledi.

Özdinç, "Dükkanda mallarımız vardı, onları getirdik. Ağır hasar aldı ürünlerimiz, depoda kalan ürünlerdi. Depremde kurtardığımız ürünlerimizi satıyoruz. Ankara Büyükşehir Belediyesi bize destek oldu, bizden herhangi bir ücret talep etmedi. Malatyamıza özgü ürünlerin satışını yapacağız. Bundan sonra alım satım da zor olur zaten, son mahsullerdi." dedi.

Ankara'da, Malatya'nın yöresel ürünlerini satmak için dükkan açmak istediğini belirten Özdinç, "40 yıldır ticaret yapıyorum. 12 yıldır da kuruyemişçiyim. İşimi devam ettirmek istiyorum. Her yer memleketimiz. Çocuklarımın okulu burada olduğu için buraya geldim. Başkentlileri fuara bekliyorum." diye konuştu.

- "Ticaret durdu, satış yapacağımız insanlar azaldı"

İsot ve salça firması sahibi Semra ve Murat Kurel de ürünlerini satmak için fuarda stant açtı. Semra Kurel, deprem sonrasında çok zor günler yaşadıklarını belirterek, "Malatya'daki iş yerimiz az hasarlı ama satış yapamıyoruz. Ticaret durdu, satış yapacağımız insanlar azaldı." dedi.

Ankara Büyükşehir Belediyesine ve Malatya Ticaret ve Sanayi Odasına teşekkür eden Kurel, fuarın ramazan ayına denk gelmesine rağmen gösterilen ilgiden memnun kaldıklarını söyledi.

- "Ruhunuzu dinlendirdiğiniz, dostlarınızı gördüğünüz caddeler yok artık"

Babası ve kardeşiyle et ve süt ürünleri firması işleten Ensar Avcu da, depremde maddi hasarlarının çok olmadığını ama ticaret yapmakta zorlandıklarını söyledi.

Avcu, "Maddi hasarınız olmasa bile, kaybolan bir şehriniz var. Ruhunuzu dinlendirdiğiniz, dostlarınızı gördüğünüz caddeler yok artık. Ticari faaliyetlerde bulunduğumuz insanlar hayatlarını kaybetti. Çok zor bir durum. Malatya'da çevremizdeki yaklaşık 3 bin iş yerinin neredeyse yarıdan fazlası ağır hasarlı. Ama biz üretimi durdurmadık." dedi.

Fuara katılmaktan memnuniyet duyduklarını belirten Avcu, Ankaralılara Malatya'nın kavurmasını ve süt ürünlerini tanıtmak istediklerini ifade etti.

Fuar, 20 Nisan'a kadar açık olacak.

ANFA Altınpark Fuar ve Kongre Merkezi Ankara Büyükşehir Belediyesi Malatya Dayanışma Günleri